Gündem

Bank Asya'ya Para Yatıran Sanığa Verilen Hapis Cezası Belli Oldu !

2 YIL HAPİS CEZASI

Kocaeli’de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında tutuklu yargılanan sanık, 2 yıl 1 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki ikinci duruşmaya, daha önce İzmit Sağlık Grup Başkanı olarak da görev yapan ve Kandıra Aile Sağlığı Merkezinde aile hekimiyken KHK ile ihraç edilen tutuklu sanık Mehmet Salih Şenkal ile avukatı Burak Işık katıldı. Şenkal yaptığı savunmasında terör örgütü üyesi olmadığını ve ByLock kullanmadığını ifade etti.

Ayrıca doktor Mehmet Salih Şenkal hakkındaki suçlamaları reddetti ve uçsuz olduğunu iddia ederek 10 aydır tutuklu bulunduğunu belirterek, beraatini ve tahliyesini talep etti. Sanık avukatı Burak Işık, müvekkilinin Bank Asya dışında diğer bankalarda da hesabının olduğunu belirterek şöyle konuştu;

“Müvekkilimin evinde yapılan aramada el konulan 1 dolardan parmak izi çıkmamıştır. Kendisi örgütün sembolü olarak bu parayı saklamamıştır. Zaten 1 dolar çocuklarının oyuncaklarının içinden çıkmıştır. Müvekkilimin mal varlığı üzerindeki tedbirin kaldırılmasını, beraatini ve tahliyesini talep ediyoruz.”

ŞARTLI TAHLİYE

Sanığın, her ne kadar “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan cezalandırılması talep edilmiş olsa da bu suçun unsurlarının oluşmayacağı yönünde kanaat getiren mahkeme heyeti, sanık Mehmet Salih Şenkal’ı, “silahlı terör örgütüne yardım etmek” suçundan 2 yıl 1 ay hapse mahkum etti. Ayrıca mahkeme tutuklu bulunduğu süre ve ceza miktarını göz önüne aldığı sanığın, yurt dışına çıkış yasağı şartıyla tahliyesine ve mal varlığı üzerindeki tedbirin kaldırılmasına karar verdi.

Kamupersoneli.net – ANKARA