Gündem

Banka Müşterilerine Türkiye Bankalar Birliğinden (TBB) Önemli Uyarı

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), son dönemde müşteri mağduriyetlerine neden olan, telefon, kısa mesaj, e-posta, sosyal medya gibi iletişim araçları yoluyla yapılan dolandırıcılık girişimleri konusunda dikkatli olunması uyarısında bulundu.

KİŞİSEL BİLGİLER İSTENİYOR

Konu ile ilgili olarak Türkiye Bankalar Birliği tarafından bir açıklama yapıldı. TBB tarafından yapılan açıklamada müşterilerin, kendilerini banka yetkilisi olarak tanıtan kişilerce arandıkları, çeşitli vaatlerle ikna edildikten sonra kimlik ve kart bilgileriyle birlikte şifrelerin doğrudan veya tuşlama yoluyla istendiği belirtilerek çeşitli uyarılarda bulunuldu.

Söz konusu bilgilere benzer bilgilerin bankalara ait telefon numaralarından gönderilen kısa mesaj (SMS), e-posta ve sosyal medya mesajlarıyla da talep edildiği ve müşterilerin bu şekilde dolandırıldığının tespit edildiği ifade edildi. 

Ayrıca söz konusu açıklamada müşterileri ikna etmek için promosyon verileceği, para iadesi yapılacağı, banka hesaplarında sorun olduğu, bu sorunların giderileceği ve bilgilerinin güncelleneceği gibi söylentilerin olduğu da belirtiliyor. Konu ile ilgili olarak Türkiye Bankalar Birliği tarafından yapılan açıklama şöyle oldu;

“ÖNEM TAŞIMAKTADIR”

“Yapılan görüşme ve yazışmalarda herhangi bir şüphe oluşması durumunda görüşmenin sonlandırılarak hızla ilgili bankaya bilgi verilmesi gerekmektedir. Kişisel bilgiler, parolalar ve işleme özel olarak cep telefonuna gönderilen şifrelerin paylaşılmaması, olası bir dolandırıcılık olayına maruz kalınmaması bakımından büyük önem taşımaktadır.”

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA