Gündem

Bankalara yeni koronavirüs önlemi geldi! Artık işlemler böyle yapılacak!

Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu üyelerinin almış olduğu kararlar kapsamında, bankalara yeni bir rehber gönderildi. Buna göre bankalarda işlemlerin nasıl yapılacağını ilişkin bilgilendirmeler yer alıyor. “Banka Şubelerinde Korunma ve Kontrol Önlemleri” isimli rehberler tüm bankalara gönderildi. Peki, bankalarda işlemler nasıl yapılacak? Bankalarda alınan tedbirler neler?

NUMARÖTÖRÜ TEK KİŞİ KULLANACAK

Alınan tedbirlerin başında numaratörler geliyor. Her gün binlerce kişinin kullandığı numaratörler artık sadece tek bir görevli tarafından kullanılacak. Tıbbi maske takan tek kişi tarafından kullanılan numaratörler sabah ve akşam düzenli olarak temizlenecek.

EL HİJYENİNE DİKKAT EDİLECEK

Hazırlanan ve gönderilen rehbere göre şube içerisinde el hijyeninin sağlanabilmesi için alkol içerikli el antiseptikleri kullanılabilecek. Müşteriler banka içerisinde girdiklerinde bekleme alanında yakın mesafelerde oturamayacaklar. Şube içerisinde hizmet veren banka görevlileri aralarında en az 1 metre mesafe kalacak şekilde çalışacaklar. Çalışanların tıbbi maske kullanması zorunlu olacak.

Bankalara yeni koronavirüs önlemi geldi! Artık işlemler böyle yapılacak!

HASTA OLANLAR ÇALIŞTIRILMAYACAK

Bankada görev alan personeller ateş, öksürük ve solunum yoluyla ilgili herhangi bir sıkıntı yaşadıklarında şikâyetleri geçene kadar yeniden çalıştırılmayacak. Görevliler çay ya da kahve molasına çıktıklarında kullandığı maskeler çıkartılacak ve uygun evsel atık kutularına atılacak. Mesaiye yeniden başladıklarında yeniden temiz ekipman kullanacaklar. Ekipmanların çıkartılması ve yeniden giyilmesi durumlarında eller en az 20 saniye boyunca su ve sabunla yıkanacak ya da alkol bazlı el antiseptiği kullanılacak.

ACİL OLMAYAN İŞLER ERTELENECEK

Müşteriler ile banka içerisinde görevli olan çalışanlar ile müşteriler arasında en az 1 metre mesafe olacak. Banka içerisinde müşteri birikmesini engellemek adına ise, acil olmayan bazı işlemler ertelenecek.