Gündem

Barış Atay, 'Engelleyemedik' başlığı altında AKP hükümetine yüklendi

TBMM Genel Kurulu’nda bir konuşma yapan, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Atay, bütçe görüşmeleri sürecine ve Türkiye’de yaşananlara ilişkin yaptığı konuşmasında iktidar uygulamalarını eleştirdi. Konuşmasında, “Kabul ediyorum arkadaşlar, engelleyemedik.

Günlerdir bütçe görüşmelerinde ‘Şunu yaptık, bunu yaptık’ deyip her fırsatta muhalefete saldırmanızı, halkın çıkarlarını korumak amacıyla dile getirdiğimiz bütün itirazlara rağmen bütçeyi bir virgül dahi değiştirmeden Genel Kurul’a getirmenizi engelleyemedik.

Seçimlerin her defasında manipüle edildiğini bilmemize rağmen, on altı yıldır iktidarda kalabilmenizi engelleyemedik.

İktidarınız boyunca Soma’da, Torunlar’da, üçüncü havalimanında, Ermenek’te ve daha sayamayacağımız birçok yerde 21 bin işçinin iş cinayetlerinde öldürülmesini, Soma’da yere düşen emekçinin tekmelenmesini, Taner Yıldız’ın üç gün üst üste giydiği gömleğinin 301 maden işçisinin toprak altında kalmasından daha fazla haber değeri olmasını engelleyemedik.

Suruç’ta çocuklara oyuncak götüren devrimci gençlerin, 10 Ekim’de “barış” diyenlerin, Roboski’de yaşamak için sınırdan geçmek zorunda kalanların katledilmesini engelleyemedik.

Evinin önünde vurulan Taybet ananın cenazesinin bir hafta boyunca sokakta bırakılmasını da engelleyemedik.

Gezi’de gençlerin sokaklarda vurulmasını, dövülerek öldürülmesini, katillerinin aklanması için verilen çabaları, akıl dışı yalanların çarşaf çarşaf serilmesini engelleyemedik” diyen Atay, “Haklı olduğunu bilen, hakkını aramak için mücadele eden, faşizme karşı omuz omuza, yan yana duran örgütlü bir halk size cevabını verir” şeklinde konuştu.
Sık sık konuşmasına müdahalelerle karşılaşan Atay, Gezi sürecine de işaret etti ve şunları söyledi:
“Şunu söyleyeyim… Siz ne derseniz deyin, Gezi bizim için onurdur. Ben orada geçirdiğim her dakikadan gurur duyuyorum. İçinde olmaktan da gurur duyacağım”  diye konuştu.