Gündem

Barış Pınarı Harekatında İkinci Gün Detayları: Çatışma Sesleri Geliyor ! İşte Etkisiz Hale Getirilen Terörist Sayısı

Barış Pınarı Harekatı’ndan peş peşe haberler geliyor. Konu ile ilgili olarak Mardin’in Nusaybin ilçesi Suriye sınır hattında dün gece saatlerinde teröristlerin hareketliliğini tespit eden güvenlik güçleri takip ettikleri ve sivillerden uzaklaşan 5 YPG’li terörist etkisiz hale getirildi.

OPERASYONUN DETAYLARI

Nusaybin’in karşısında bulunan Kamışlı bölgesinde terörist hareketlerini kontrol altında tutan Türk Silahlı Kuvvetleri bölgedeki en ufak hareketliliğe anında müdahale ediyor. İHA ve SİHA’larla bölgeyi kontrol altında tutan güvenlik kuvvetleri sınıra yönelik hareketlenmelere de anında karşılık veriyor. Bu kapsamda güvenlik güçleri tarafından Kamışlı’da tespit edilen teröristlere ait bir mühimmat yüklü araç imha edildi.

PKK/YPG terör örgütünün kontrolündeki Suriye’nin kuzeyine gerçekleştirilen operasyonda Telabyad’ın doğusundaki hedeflerin çok namlulu roketarlarla vurulduğu belirtildi. Türk topçsunun vurduğu yerden dumanlar yükseldi ve 2 hedef imha edildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), Suriye Milli Ordusu ile Suriye’nin kuzeyinde YPG/PKK ve DEAŞ terör örgütlerine karşı yürütülen harekat kapsamında Rasulayn ve çevresinde bulunan terör mevzileri, gece geç saatlere kadar ateş altına alındı.