Gündem

"Başardığımız Anda 2023 Yılında İlk 10'a Gireriz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT ortak yayınındaki “Cumhurbaşkanı Özel” programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Burada Cumhurbaşkanı Erdoğan hem kendisine sorulan soruları yanıtladı hem de Cumhurbaşkanlığı Sistemi hakkında çeşitli bilgiler aktardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında her zaman halka daha iyi hizmeti nasıl verebileceklerinin gayreti ve derdi içerisinde olduklarına işaret etti. Konu ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları şöyle;

BAŞARDIĞIMIZDA 2023 YILINDA İLK 10’A GİRERİZ 

“Güçlü bir sisteme ihtiyacımız var. Lider ülke Türkiye, anlayışına ihtiyacımız var. Bunu başarabilmemiz için de çok daha güçlü yasal zemine sistemi oturtmamız lazım. Bunun yanında da tabii lider, gerçekten o güçlü yasal zeminde icraatlarını yapması gerekiyor. Birçok yerde ben patinaj yaptım. Özellikle bürokratik oligarşi birçok yerde önümüzü kesti. Bürokratik oligarşi ile inanıyorum ki mevcut sistemle çok daha fazla ileri gidemeyiz ama reisi cumhurluk sistemiyle bu bürokratik oligarşiyi çok daha farklı şekilde tanzim etmek mümkün. Bunu başardığımız anda Türkiye o zaman gerçek sıçramasını yapacaktır. Çünkü bizde o potansiyel var, Türkiye’de o güç var. Bunu başardığımız anda inanın 2023 yılında biz ilk 10’a gireriz.” 

Kamupersoneli.net – ANKARA