Gündem

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Birlikte Bakanlar da Değişiyor

Başbakanla Birlikte Bakanlarda Değişecek  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu arasındaki soğuk rüzgar, Başbakanınn görevden ayrılma kararı almasıyla sonlanmış ve dün Başbakan Ahmet Davutoğlu MYK toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunmuştu.


Kongre tarihinin 22 Mayıs 2016 olduğu kesinleşirken, Başbakan Ahmet Davutoğlu tekrar aday olmayacağını da dile getirmişti. Yeni AK Parti Genel Başkanı seçimi için toplanacak olağanüstü kararda bir kaç isim ön plana çıkarkan, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yakınlığıyla bilinen bir kaç bakanında kurulacak yeni kabinede yer almaması bekleniyor. Bu bakanlardan birisi Başbakan yardımcısı Lütfi Elvan, Gümrük Bakanı Bülent Tüfenkçi ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Güldemet Sarı olarak belirtiliyor. Son dönemlerde bazı olaylardan dolayı ( Ensar vakfı, çocuk istismarları )  adı sıkça gündeme gelen Aile Bakanı Ramazanoğlu’nunda yerini Öznur Çalık’a devredebileceği söyleniyor. 

Maliye Bakanlığı ve Ekonomi Bakanlığı ‘nda da değişiklik yapılabileceği öngörülüyor. Söz konusu bakanlıklar arasında yapılacak değişikliklerin ekonomiyi ve hali hazırda devam eden bazı istihdam çalışmalarını nasıl etkileyeceği ise şimdilik bilinmiyor. 

Kamu haberleri, gündem haberleri, son dakika haberleri, TBMM haberleri ve daha fazlası kamupersoneli.net sitesinde. 

Kamupersoneli.net | Ankara