Gündem

Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan Şehit Cenazelerinde "Tekbir" Talimatı

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez şehit cenazelerinde çalınan “cenaze marşı” için kültürümüzde yok demiş ve tekbir önerisi sunmuştu. Başbakan Sn. Ahmet Davutoğlu söz konusu durum hakkında gazetecilerin sorularına yanıt verdi. Bilindiği üzere son zamanlarda şehit cenazelerinde “Cenaze marşı” kullanılması halkın bir kesimini de ciddi manada rahatsız etmeye başlamıştı. Teklif Diyanet İşleri Başkanı Sn. Mehmet Görmez’den geldi.


Mehmet Görmez Şehit Cenazlerinde kullanılan “Cenaze Marşı” yerine tekbir kullanılmasının kültürümüze daha uygun olduğunu dile getirmişti.


Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sn. Ahmet Davutoğlu söz konusu tartışmalar hakkında görüşlerini gazetecilerle paylaştı. Ahmet Davutoğlu “Diyanet İşleri Başkanı’mız ile bunu konuştuk, bizim de zihnimizde yara olan bir husustur. Başbakanlık Müsteşarı’mız Kemal Bey’e bu konuda çalışma yapması talimatını verdim, ilgili kurumlarla istişare edilecek. Bu merasimlerin milletimizin duygularına ve inanç dünyasına hitap eder tarza getirilmesi için bir çalışma yapılacak.” dedi.  

Şehit Cenazlerinde Tekbir mi , Cenaze Marşı Mı Daha uygun olur?

Söz konusu tartışmalara sosyal medyadan yoğun tepki geliyor. Şehit sayılarını düşürmek ve bitirmek yerine bu tür tartışmalara girişmenin ne kadar doğru olduğu halk tarafından ciddi manada sorgulanmaya başlandı.


Kamupersoneli.net | Ankara