Gündem

Başbakan Binali Yıldırım AK Parti Grup Toplantısında Konuştu

 AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Cumhuriyet tarihinde ilk kez milyonlarca vatandaşın oyuyla seçilen cumhurbaşkanı olduğunu anımsatarak, “Bu gerçeği bazıları kabul etmese de cümle alem, dost düşman, herkes bunu böyle biliyor, böyle kabul ediyor.” dedi.
AK Parti Genel Başkanlığı’na seçildikten ve 65. Hükümeti kurduktan sonra partisinin ilk grup toplantısına katılan Yıldırım, milletvekillerine ve partililere seslendi.

Milletvekillerine, “Değerli yol arkadaşlarım” diye seslenen Yıldırım’ın konuşması, sık sık sloganlarla kesildi.

Yıldırım, anlamlı mesajıyla kongrelerini onurlandıran, AK Parti’nin kurucusu, genel başkanları, liderleri, Türkiye’nin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, sevgilerini, saygılarını ilettiklerini söyledi.

– “Recep Tayyip Erdoğan vardı”

Erdoğan’a “Sayın Cumhurbaşkanı’mız, buradan AK Parti Grubu olarak, bir kez daha diyoruz ki yolun yolumuzdur, davan davamızdır, sevdan sevdamızdır. Bu dün de böyleydi, bugün de böyle, gelecekte de öyle olmaya devam edecektir.” diye hitap eden Yıldırım, şöyle konuştu:

“15 yıl önce beraber çıktığımız bu yolda, millet yolunda, liderliğinizde ülkemize çok güzel hizmetleri hep birlikte kazandırdık. AK Parti, yeri geldi vesayet odaklarının tehditiyle karşı karşıya kaldı. Partimizi kapatmaya kalktıklarında karşılarında Recep Tayyip Erdoğan ve yol arkadaşları vardı. Partimize muhtıra verildiğinde biz ancak Hakk’ın ve halkın önünde eğiliriz diyen ve milli iradeden başka hiçbir güç tanımayan kadroların başında yine Recep Tayyip Erdoğan vardı.”

– “Sesim arıza moduna geçiyor”

Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Yıldırım, partililerden, “Arkadaşlar bir dakika… Erzincan, İzmir, Anadolu, hepiniz buradasınız, heyecanınızı anlıyorum. Ancak sesim zaten yine arıza moduna geçiyor. Onun için biraz bana müsaade edin, 10 dakika meramımı anlatayım ondan sonra istediğiniz kadar coşkuya serbestsiniz.” diyerek konuşması için izin istedi.

Başbakan Yıldırım, AK Parti’nin, son 15 yılda Türkiye’yi nereden alıp, nereye götürdüğünü bu salonda bulunan arkadaşlarının, milletin şahit olduğunu dile getirdi.

– “Dost düşman böyle biliyor”

Yıldırım, konuşmasında 2001 Türkiye’sinden bahsederek, 2001 kriziyle yerle bir olmuş bir Türkiye bulunduğunu söyledi. Yıldırım, vatandaşların artık geleceğe yönelik ümitlerini kaybettiğini, esnafın siftah yapmadan dükkan kapattığını anımsatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Öyle bir hal almış ki Başbakanlığın önüne getirip kasasını, masasını bırakanlar vardı. İşte böyle bir Türkiye’den bahsediyorum. 2002 Kasım seçimlerinde AK Parti milletimizin teveccühüyle iş başına geldi, ‘kalkınma’ dedi, hemen Türkiye’nin kriz sonrası bozulan ekonomisini süratle düzeltti. Öylesine reformlar öylesine dönüşümler gerçekleştirdik ki 2013 Mayıs’ı geldiğinde IMF’ye olan borcumuz bitmişti. Ortadoğu, Kafkaslar, Balkanların istikrar merkezi Türkiye, IMF’nin memurlarından talimat alacak konuma gelmişti. Bu, milletin onuruna dokunan bir işti. Bugün IMF’yi göndermekle kalmadık. IMF’ye, ‘İhtiyacınız varsa ihtiyacı olan ülkelere kredi açmaya da hazırız’ dedik. Nereden nereye gelen bir Türkiye var.”

AK Parti bütün bunları yaparken bazılarının da boş durmadığını dile getiren Yıldırım, “Cumhurbaşkanlığı seçimi yapacağız 2007’de, bir icat çıkardılar, hukuk icatı, 367 garabeti. Cumhuriyet tarihinde bugüne kadar cumhurbaşkanın nasıl seçileceği belli, defalarca uygulaması var, bütün bunlar bir kenara bırakıldı, yeni bir içtihat, parlak bir hukuki formül geliştirildi. Aslında bu, vesayetin başka bir şekliydi. Milli iradenin gücünü arkasına alan AK Parti’nin, millet iradesinin gereğini yapmasını önleyen bir girişimdi.” diye konuştu.

Yıldırım kendilerinin de “Madem öyle işte böyle, işte sandık” dediklerini ve sandığa gittiklerini hatırlatarak, “Bizim sandıktan başka, milletten başka dayanağınız yok. Biz hatırlı, etkili çevrelere boyun eğen, onların işaretleriyle istikamet belirleyen bir parti değiliz. Biz AK Partiyiz, milletin partisiyiz.” dedi.

AK Parti’nin, 2007 seçimlerinde tekrar güçlenerek çıktığını, çünkü davalarının haklı, yollarının doğru olduğunu ifade eden Yıldırım, “Yolumuz, milletin yoluydu. Bu sefer, cumhurbaşkanlığı seçimi bu şekilde kilitlenince, yine çözüm ‘millet’ dedik. Millete gittik, millet kararını verdi, ‘Madem benim seçip gönderdiklerimi seçtirmiyorlar artık bundan böyle cumhurbaşkanını ben seçeceğim kardeşim’ dedi. Cumhurbaşkanı’mız, Cumhuriyet tarihinde ilk defa milyonlarca vatandaşımızın oylarıyla seçilmiş bir cumhurbaşkanımızdır. Bu gerçeği bazıları kabul etmese de cümle alem, dost düşman, herkes bunu böyle biliyor, böyle kabul ediyor.”

Devamı Geliyor…

Kamupersoneli.net | AA