Gündem

Başbakan Binali Yıldırım Bayrak Eleştirilerine Cevap Verdi

Başbakan Binali Yıldırım, bugün AK Parti Grup Toplantısı’nda konuşma yaptıBaşbakan Binali Yıldırım, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbaşkanı Mesud Barzani’yle yaptığı görüşmede, direğe çekilen Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi bayrağı ile ilgili AK Partı Grup Toplantısı’nda, yapılan eleştirilere de cevap verdi.

“Bir bayrak hikayesidir gidiyor. Irak Anayasası’na göre, kuzey Kürdistan Bölgesel Yönetimi özerk bir yapıdır. Parlamentosu, başbakanı, bakanları, bayrağı vardır ve dünyada da bu şekilde tanınır. Sanki yeni bir teamülmüş, yeni bir uygulama gibi bunu gündeme getirmenin iyi niyetle izahı mümkün değlidir. Türkiye, Irak’ın toprak bütünlüğüne sonuna kadar saygı duyar, Irak anayasasının gereği neyse ona da saygı duyar. Bizim bunun dışında başkaca bir diplomatik teamül geliştirmek, buna göre yeni usuller ortaya koymak gibi bir uygulamamız olmadı, olamaz. Baştan beri söylüyoruz; Kürt kardeşlerimizle bizim bir sorunumuz yoktur. Irak’ta, Suriye’de yaşayan, terörle iç içe olmamış, teröre bulaşmamış Kürtler bizim kardeşimizdir. Ülkemizdeki Türk, Kürt kökenli kardeşlerimiz de bizim başımızın tacıdır. Kürtlüğü ile bu vatandaşlarımız ne kadar iftihar etse o kadar yeridir. 

PKK’nın Kürtleri temsil etmesi, PKK’nın Kürtlerin dertleriyle dertlenmesi iddiası koca bir yalandır. Sorun, Kürt kökenli vatandaşlarımızın hayatını dar eden, geleceğini yok eden terör örgütü PKK’nın ta kendisidir. Terörle mücadeledeki amacımız da orada yaşayan onurlu Kürt kökenli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kardeşlerimizi bu terör örgütünün belasından kurtarmaktır. Yaptığımız budur. Bunda da elhamdüllilah büyük mesafe katettik. Çukurlar açan, insanları hayatından bezdiren bu eli kanlı çeteleri, şehirlerden çıkardık. Kırda, kırsalda, dağda bayırda dünyayı bunlara dar ediyoruz. Bu mücadele yaz kış, gece gündüz tek bir terör unsuru kalmayıncaya kadar devam edecek.” açıklamasında bulundu

AK Parti TBMM Grup Toplantı Salonunda milletvekillerine 28 Şubat’ta yaşananlarla ilgili belgesel izlettirildi. Belgeselin ardından Başbakan yıldırım “Az önce şu filmi izledik. Orada milli iradenin nasıl el değiştirdiğini çarpıcı şekilde tekrar hafızalarımızı yokladık. Biz niye Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi diyoruz. Çünkü millet yetkiyi sandıkta doğrudan kendisi verecek. Milletin verdiği yetkiyi oyunlarla, tezgahlarla kimse değiştiremeyecek. 16 Nisan’da milli iradenin tesisi için evet” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Azerbeycan’ın şehit düşen 5 askerine rahmet diledi. “Azerbaycan halkının acısını paylaşıyoruz. Azerbaycan-Ermenistan anlaşmazlığı, Yukarı Karabağ bölgesi yıllardır kanayan bir yaradır. Bu konuda Azeri toprakları Ermeni çeteciler tarafından işgal edilmiş bu sorun bu güne kadar çözülememiştir. Türkiye olarak Azerbaycan’ın derdi bizim derdimizdir, sevinci bizim sevincimizdir. Kardeş Azerbaycan’ın haklı davasında her zaman yanındayız”

Necmettin Erbakan’ı anan Başbakan yıldırım “Geçtiğimiz gün cennet mekan Necmettin Erbakan Hocamızın sene-i devriyesiydi, 27 Şubat 2011. Ülkemize büyük hizmetleri dokunan devlet adamı merhum  Erbakan Hocamızı rahmet ve özlemle anıyorum” şeklinde konuştu.

“Pakistan bizim için daime dosttur, kardeştir”

Halkoylamasına sayılı günler olduğunu belirten Başbakan Yıldırım, her anın verimli geçirilmesi gerektiğinin altını çizerek, geçen hafta programında yapılan çalışmaları anlattı. Türkiye-Pakistan Stratejik İşbirliği Konsey Toplantısını Pakistan  Başbakanı Navaz Şerif ile birlikte yaptıklarını hatırlatan Yıldırım “İki ülke arasında ekonomik konularda önemli kararlar aldık. Terör ile büyük bir imtihan veren Pakistanlı kardeşlerimizle tam dayanışma içinde olduğumuzu bir kez daha teyit ettik. Pakistan-Türkiye arasında Serbest Ticaret Anlaşmasının bu yıl içinde tamamlanması konusunda bir mutabakat sağladık. Pakistan bizim için daime dosttur, kardeştir” ifadelerini kullandı.

Kamupersoneli.net | ANKARA