Gündem

Başbakan Binali Yıldırım'dan 'Değişmez Gündem Maddemiz FETÖ'dür' AÇıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) koordinatörlerini Çankaya Köşkü’nde kabul etti. 

Burada bir konuşma yapan Başbakan Yıldırım gündeme dair konulara ve terörle mücadeleye ilişkin değerlendirmeler yaptı. 

BAŞBAKAN YILDIRIM’DAN FETÖ AÇIKLAMASI

Çankaya Köşkü’nde yapmış olduğu konuşmasında terörle mücadele konusuna değinen Başbakan Binali Yıldırım FETÖ konusuna ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Türkiye’nin FETÖ’den zarar gördüğünü ifade eden Başbakan Yıldırım, bu terör örgütünün faaliyet gösterdiği ülkeleri uyardı. 

“Birinci ve değişmez gündem maddemiz FETÖ’dür, FETÖ ile mücadeledir. Bu örgüt, sadece Türkiye’ye zarar vermedi. Bulunduğu 160 ülkenin hepsinde, günün birinde onların başına bela olabilir. Eğer tedbir alınmazsa. Bu acı tecrübeyi yaşamış, şehit veren, gazileri olan bir ülke olarak dostlarımızı uyarmak görevimiz.”

ONLAR BU BAYRAĞA İHANET ETTİLER

Başbakan Binali Yıldırım konuşmasında FETÖ’nün ay yıldızlı bayrağa ihanet ettiğini vurgulayarak Türkiye’nin itibarını zedelediler dedi. 

FETÖ’nün yurt dışındaki faaliyetlerine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Başbakan Yıldırım TİKA’nın bu konuda önemine vurgu yaptı. Başbakan Binali Yıldırım’ın konuşmasının satır başları şu şekilde,

“Hain darbe girişimi sonrası FETÖ’nün yurt dışındaki yapılanmasıyla mücadele bakımından TİKA’nın önemi çok büyüktür. Çünkü siz sahadasınız. Onlar bu ay yıldızlı bayrağa ihanet ettiler. Türkiye’yi maalesef itibarını zedelediler. Ancak siz göğsünüzdeki TİKA ve ay yıldızlı bayrakla bulunduğunuz bütün ülkelerde ülkemizin birer elçisisiniz. Aynı zamanda da bu FETÖ terör örgütüne, onların mensuplarına karşı da mücadelede çok ama çok önemli göreviniz var.”

Kamupersoneli.net – ANKARA