Gündem

Başbakan Binali Yıldırım'dan İngiltere Türkiye İlişkilerine Yönelik Açıklama

Başbakan Binali Yıldırım, İngiltere’nin başkenti Londra’da bir araya geldiği Türk toplumunun önde gelen temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda açıklamalarda bulundu. Başbakan Binali Yıldırım gerçekleştirilen toplantı çerçevesinde Buckingham Sarayı’nda York Dükü Prens Andrew ile görüşme gerçekleştirerek görüşmenin çok verimli geçtiği ifade edildi. Başbakan Binali Yıldırım’ın gerçekleştirdiği konuşmasında İngiltere’nin Türkiye ile olan ilişkilerini daha ileri seviyelere çıkarmak istediğini vurgulayan Başbakan Binali Yıldırım, İngiltere ile yürütülmesi planlanan konulara dikkat çekti. Başbakan Binali Yıldırım’ın konuşmasının ana başlıkları şu şekilde, 

YENİ SİSTEM KURULMALI

İngiltere ile Türkiye arasında yürütülen ilişkilerin AB kuralları çerçevesinde gerçekleştiğini aktaran Başbakan Binali Yıldırım, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılmasıyla yeni bir sistemin oluşturulmasına dikkat çekerek konuya ilişkin şu ifadelerde bulundu. “O kurallar bir, iki senede yavaş yavaş ortadan kalkacağı için onun yerine geçecek bir sistemi de kurmamız gerekiyor. Bu anlamda çalışmalarımız başladı. Serbest ticaret anlaşmasının yeniden yapılması, ikili anlamda hem karşılıklı yatırımların teşviki hem ticaretin kolaylaştırılması gibi birçok önemli adımı birlikte atacağız. Bunun kararını vermiş durumdayız.”

”TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİNİ GELİŞTİRME YÖNÜNDE BİR DÖNEME GİRDİ”

Başbakan Binali Yıldırım ayrıca, “İngiltere, Avrupa Birliğinden bariz bir şekilde ayrışan, Türkiye ile ilişkileri geliştirme yönünde bir döneme girdi. Bu dönemi, daha ileriye taşımak, başarılı şekilde sürdürebilmek şüphesiz sizlerle daha kolay olacak. Sizler, bu ülkeyle bağlarımızın gelişmesi için önemli bir görev ifa ediyorsunuz. O yüzden de bizim, sizin her türlü beklentinizi bilmek, ona göre politikalar geliştirmek mecburiyetindeyiz. Bunlar işin iyi tarafları.” dedi. 

Kamupersoneli.net – ANKARA