Gündem

Başbakan Binali Yıldırım: " İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın "

 İkinci Dünya Savaşından sonra kurulan bu mekanizma, artık bu günün ihtiyaçlarını karşılamıyor. İki yüze yaklaşan Birleşmiş Milletler üyesi bütün devletlerin iradesinden daha büyük bir irade Dünya adına karar veriyor. Bu asla ve asla adil bir durum değil. Mutlaka uzun süreden beri gündemden olan BM ana sözleşmesinin yenilenmesine ve günün şartlarına göre, daha katılımcı bir hale getirilmesine yönelik çalışmalar artık ipe un sermeden sonuçlandırılmalıdır.

Aksi halde, günden güne bu sorgulama daha da artacak ve BM’ e olan güven gittikçe azalmaya devam edecektir. 

Değerli konuklar, Türkiye bölgesinde yaşanan iç karışıklıklar, savaşlar nedeniyle sadece güvenlik yönünden tehdit altında değildir. Uzun yıllardanberi terörle amansız bir mücadele veriyoruz. Daha dün bomba yüklü patlatılan bir araçla 10 tane sivil polis kardeşimizi yitirdik. Yüzlerce yaralılarımız oldu. Tabi bir yandan milletimizin birliğini, beraberliğini, kardeşliğini sağlamak için ülkemizi tehdit eden bölücü terör örgütü, FETÖ örgütü ile mücadelemizi sürdürürken; bir yandan da kardeşlerimize kucak açmaya, onların hayata tutunmalarına katkı sağlamaya devam ediyıruz. Türkiye’ yi ziyaret eden Avrupalı dostlarımız, Dünya’ nın her tarafından gelen barış elçileri, yaptığımız bu fedakarlığı takdirle karşılayıp, tekrar evlerine dönüyorlar. Takdir güzel birşey. Ama yetmez. Sorumluluğa ortak olmak lazım. Bu insanlık dramının acılarının azaltılmasına, mutlaka ortak olmak lazım. 

Tek bir ülke olarak 20-25 milyar doların üzerinde harcama yaptık. Bunun için pişman değiliz. Daha fazlasını da yaparız. Bizim felsefemizde, inancımızda ” İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın. İnsanı yaşatki, insanlık yaşasın ” anlayışı vardır. Onun için bu fedakarlıkları yapmaya devam edeceğiz.

Ama diyoruz ki gelin, bu insanlık dramına ortak olun. Olamıyorsanız da hiç değilse devamı olmaması için, bu göz yaşlarının dinmesi için, bu kadar insanın günahsızca ölmesine engel olun. ifadelerini kullandı.

Kamupersoneli.net | AA