Gündem

Başbakan Binali Yıldırım: Kudüs Kararı Tarihi Bir Karardır

Başbakan Binali Yıldırım, cuma namazının ardından gazetecilerin yönelttiği soruları yanıtladı. 

Başbakan Binali Yıldırım, Birleşmiş Milletler’de dün gerçekleştirilen Kudüs oylamasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Birleşmiş Milletler’in Kudüs kararını değerlendiren Binali Yıldırım; “Umarım ABD BM’deki bu kararı doğru okur ve yanlıştan vazgeçer” sözlerine yer verdi.

ABD’ye Açık Mesaj

Başbakan Binali Yıldırım yapmış olduğu açıklamasında, Kudüs kararının tarihi bir karar olduğunu belirterek, BM Genel Kurulu’nda açık ara farkla ABD Başkanı’nın tek taraflı aldığı uluslararası hukuka, BM’nin daha önceki kararlarına tamamen ters olan bu kararın üye ülkelerin büyük bir çoğunluğu tarafından uygun görülmediğini ve kabul edilmediğini ifade etti.

Başbakan Binali Yıldırım, söz konusu durumun ABD’ye açık bir mesaj niteliğinde olduğunu belirtti.

Umarım Doğru Okur

Başbakan Binali Yıldırım; “Ümit ederim ki ABD yönetimi alınan bu kararı doğru okur ve yanlış verdiği bu karardan bir an önce vazgeçer” şeklinde konuştu. İsrail ve Filistin arasında yarım asıra varan anlaşmazlık büyük acılara sebep olduğunu belirten Yıldırım, bu acıların devam etmemesi gerektiğinin altını çizdi. Yıldırım, yeni bir sorun alanının ortaya çıkarılması insanlık için bölge için büyük bir felaketin başlangıcı olacağını belirtti.

Kamupersoneli.net -ANKARA