Gündem

Başbakan Binali Yıldırım Taşeron Açıklaması! 'Süresiz Sözleşmeli Düzenleme Öngörülüyor'

Başbakan Binali Yıldırım, resmi ziyaret gerçekleştirmek amacıyla Kore’ye gidiyor. Kore’ye hareket etmeden önce si Esenboğa Havalimanında bir basın toplantısı düzenleyen Başbakan Yıldırım son günlerde oldukça konuşulan konusu taşeron işçilerin kadroya alınmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Yaklaşık 700 binden fazla çalışanın merakla beklediği konuya ilişkin açıklamalarında çalışmaların son durumuna ilişkin açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım çalışmaların içeriğine dair de bilgiler verdi.

DÜZENLEME SON HALİNİ ALDI 

Taşeron işçilere yönelik hazırlanan çalışmaların tamamlandığını açıklayan Başbakan Binali Yıldırım düzenlemelerin son halini aldığını aktararak, “Taşeron olarak çalışanların kadroya, kamuya kadroya alınması, sürekli çalışan hale getirilmesi yönünde Çalışma, Sosyal ve Güvenlik Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığımızın yaptıkları çalışmalar tamamlandı ve bu konudaki düzenleme son şeklini aldı.” ifadelerini kullandı.

SÜRESİZ SÖZLEŞMELİ ÇALIŞMA ÖNGÖRÜLÜYOR

Taşeron düzenlemesinin içeriğine dair de açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım düzenlemenin süresiz sözleşmeli çalışma öngördüğünü açıkladı. Başbakan Yıldırım çalışmalara yönelik açıklamalarında düzenlemenin 12 maddeden oluştuğunu bildirerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın grup toplantısında konuya değineceğini açıkladı

”Esas itibarıyla bu statüde çalışan yüzbinleri ifade edeceğimiz kişilerin kamuda işçi statüsünde süresiz sözleşmeli olarak çalışmasını öngören bir düzenleme gerçekleşecek. Bununla ilgili detaylar 12 maddeden oluşuyor, detayları Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanımız bu hafta içerisinde ilgili taraflarla paylaşmış olacak. Muhtemelen yarınki grup toplantımızda da Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuya değinebilir”

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Almasınlar millet enayimi okul okuyacak kpss ye girecek,okumamış ilkokul mezunu kamu işçisi olup ünüverste mezunundan fazla maaş alacak

  2. Belediyeleri kapsıyor mi? Başbakanım şu rand olayını bitirin artik. Taşeron birilerini ihya ediyor. Oyumuz size Allah sizden razı olsun.

  3. Kamu kurumunda typ li olarak çalışyorum Aralığın 29 da süremiz bitiyor bizlerede hiç bir tanınmıcakmı

  4. Torpililer hak etmediği kadro istiyorlar. Hükümeti izde kpss girenleri yok sayıyor. Biz de sandıkta yok sayarız. Büyük bir adaletsizlik var. Taşeron kalksın. 2018 kpss puanı ile merkezi atama yapılması lazım. Ama nerde garibanın hakkını savunan herkez kendi çıkarına yanılıyor