Gündem

Başbakan Binali Yıldırım: "Yeni İş İmkanları Sağlayacağız"

Başbakan Binali Yıldırım , AK Parti Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Toplantısında Konuşuyor.

Başbakan Binali Yıldırım :” Değerli yol arkadaşlarım, kıymetli misafirler, sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyor, grup toplantımızın ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını ALLAH(C.C)’dan niyaz ediyorum. Değerli kardeşlerim bugün mübarek muharrem ayının 10’uncu günü yani ‘aşure günü’ bugünü birlikte idrak ediyoruz. Bundan 1336 yıl önce H.Z Hüseyin efendimiz, onun mübarek ailesi ve mahiyeti kerbela çölünde tarihin en büyük katliamına maruz kaldı ve şehit edildiler. H.Z Hüseyin efendimizi ,ailesi ve mahiyetini bir kez daha rahmetle anıyorum. Şu hususun altını özellikle çizmek istiyorum.

HZ. HÜSEYİN EFENDİMİZ BİZE İBRETLİK BİR DERS BIRAKTI
H.Z Hüseyin Efendimiz, o mübarek canını kerbela çölünde kahramanca teslim ederken, bize ibretlik bir ders bıraktı. Mazlum ve makduk Hüseyin efendimiz bize fitneden uzak durmanın önemini anlattı. Bize hırsın, aç gözlülüğünün nasıl zulüm ürettiklerini gösterdi. Kerbela bizim için acıdır, hüzündür , derstir, ibrettir. Kerbelanın acısını hüznünü içinde taşımayanlar, kerbela’dan ders çıkaramayanlar, ibret alamayanlar her gün yeni Kerbela’lar üretirler. İşte bugün İslam coğrafyasının her köşesinde yeni Kerbela’lara şahit oluyoruz.

AHİR ZAMAN YEZİDLERİ BİZE HER GÜN KERBELA’YI YAŞATMAYA DEVAM EDİYOR

Her gün Aşure’yi , kerbelayı tekrar yaşıyoruz. Bu coğrafyadan çıkan ama bu coğrafyanın insanlarını öldüren ahir zaman yezidleri bize her gün Kerbela’yı yaşatıyorlar. HZ. Ali , HZ. Hasan, HZ.Hüseyin efendilerimizin izinlerinden gittiğini iddia edenler hergün müslüman, çocuk kanı akıtarak, her gün yezidlik yaparak bize her an Kerbela’yı yaşatıyorlar.  Biz gerek ülkemizde, gerek coğrafyamızda yeni ve modern Yezidlerin karşısında hakkı savunmaya devam edeceğiz. Gelin canlar bir olalım demeye devam edeceğiz.  Türkiye olarak bizi yakan bu ateşi söndürmek için mücadelemiz devam ediyor. Aynı kıbleye yönelenlerin, birbirlerine düşman kesilmelerine, silah doğrultmalarına , birbirinin kanını akıtmalarına asla müsama göstermeyecek tarafı olmayacağız. HZ. Hasan, HZ. Hüseyin, H.Z Ali efendilerimizin mirasına sahip çıkacaki, Peygamberimiz (S.A.V)’ın izinden asla ayrılmayacağız.

GELİN CAN CANA OLALIM

Her birimiz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin eşit ve özgür yurttaşlarıyız. Gelin can cana olalım. İktidarı temsil ediyoruz. Her zaman ülkemiz, milletimiz için en iyi, en güzeli ve en doğruyu yapmak için canla başla çalıştık. Çalışmaya devam edeceğiz. Daima vatandaşlarımızın hizmetinde olduk, olmaya devam edeceğiz. Proje, yatırımlarımızın biri bitmeden diğer başlamalı ki güçlenmeye devam edelim. Bizim bu güzel ülke için hayallerimiz çok güzel hedeflerimiz var. Hedef Türkiye’yi gelişmiş, bölgede örnek ülke haline getirmek. Millete hizmette kendinize asla sınır koymayın. Çünkü biz ne kadar büyük hizmetler yaparsak, yapalım bu millet daha fazlasını hak ediyor.

YENİ İŞ ALANLARI OLUŞTURULACAK, İSTİHDAM ARTACAK

Geçen hafta yeni yasama döneminin ilk grup toplantısını yaptık. 2017-2019 yıllarını kapsayan orta vadeli programı açıkladık. Özellikle eğitim, tarım gibi alanlarda büyük reform yapacağımızın altını çizdik. 3 Yıllık bu program boyunca inşallah çıtayı daha yükseğe çıkaracağız. Kişi başına geliri daha da arttıracağız, yeni iş istihdam alanları oluşturacağız. 81 ilimiz için yatırımları arttırarak sürdüreceğiz. İnsana yatırım ve hizmete devam edeceğiz. 

Geçtiğimiz hafta 9’uncu Ticaret ve Sanayi şurasını gerçekleştirdik. Burada ticaret ve sanayi odası başkanları ve temsilcileri ile biraraya geldik. Onları dinledik. Piyasanın beklentilerini ilk ağızdan duyma fırsatı bulduk. Sanayi ve ticaret ehlinin önünü açmak öncelikli görevlerimizdendir. Her zaman milletin beklentilerine öncelik verdik. Türkiye’nin gelişimine katkı sağlayan herkesin yanında olacağız. Sivil toplum kuruluşlarımızla istişare ettik, en uygun en ideal çözümü üretmenin gayretinde olduk olmaya devam ediyoruz.

BİZ BAHANE ÜRETMİYORUZ

15 Temmuz hain darbe girişimi  yüzünden planladığımz bazı açılışları yapamamıştık. Biz bahane üreten bir iktidar değiliz.  Şartlar ne olursa olsun, hizmet devam edecek. Yatırımlar devam edecek diyor bunun gereğini yapıyoruz. Haftasonu Tuzla tersanelerinde inşa edilen Yüzbaşı Güngör Durmuş gemisini törenle deniz indirdik. Onlarada önemli bir müjde verdik, tersanecilerimizin küresel krizdeki yükünü azaltmak için kira miktarını 10 kat düşürdük. Tershane ve gemi inşaa sanayi Türkiye’nin kalkınmasının lokomotiflerinin başında geliyor. Gemi inşa sanayimizin olumsuz etkilenmemesi için gereken tedbirleri alıyoruz. 

BİR DEV ESERİN ETKİSİ GEÇMEDEN, DİĞERİNİ KONUŞMAYA BAŞLIYORUZ

Bir dev eserin etkisi , hafızalardan silinmeden yenisini konuşmaya başlıyoruz. İnsanlar daha Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü konuşurken, Biz Avrasya Tünelini tamamladık. Avrasya Tüneli dünyada denizin altından geçen en derin tüneldir. Dünyanın teknolojisi en yüksek mühendislik projesidir.

Bu dünyadaki en büyük proje, ikincisi yine Türkiye’de oda Marmaray, 3’cünsü Amerika’da o da 44 metre derinden geçiyor. İşte Türkiye’nin farkı. Zor projeler, büyük projeler , AK Parti iktidarında sıradan hale geldi. Bir yandan ülkemizin geleceğini karartan alçak terör örgütleriyle amansız mücadele yaparken, diğer yandan da dünyaya parmak ısırttıracak büyük projeleri milletimizin geleceği için yapıyoruz, hizmete alıyoruz, En büyük havalimanı, en derin tüneli, en geniş köprüsü Türkiye’ye bunlar yakışır. 

SÜRECEK…

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA