Gündem

Başbakan Binali Yıldırım'dan İzmir saldırısı açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım İzmir’de açıklamalarda bulundu. Yıldırım’ın açıklamalarından satırbaşları:

– Yaralıların hayati tehlikesi yok durumları iyi

– Mühimmatlara bakıldığında çok büyük felaketi atlattık. Özellikle polislerimiz bilhassa trafik polisi Fethi Sekin, bu olayın önlenmesinde çok büyük bir kahramanlık göstermiştir.

– Hayatını kaybeden arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralılarımıza şifa diliyorum.

– Bu ülkeyi bölmek, ülkedeki birlik ve beraberliği bozmak isteyenler asla bunu başaramayacaklar. Bu alçak örgütler artık vardiyalı çalışmaya başladı. Önce DEAŞ saldırıyor, ardından PKK saldırıyor sonra sıra sende deyip FETÖ saldırıyor. Terör örgütlerine karşı mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. Güvenlik güçlerimiz bunlara nefes aldırmayacak. Mücadelenin sonunda kazanan devlet olacaktır.

– Vatandaşlarımız normal hayatlarının akışını değiştirmesinler. Terör örgütlerinğin yapmak istedikleri de budur. Güvenlik güçlerimiz gece demeden gündüz demeden büyük bir azimle görevlerinin başındadır.

YILDIRIM’IN İZMİR MESAJI

Yıldırım, İzmir’deki terör saldırısı nedeniyle mesaj yayımladı.

“İstiklal ruhumuzun sembol şehirlerinden İzmir’de, toplumsal barış ve huzurumuzu hedef alarak gerçekleştirilen bu menfur saldırıyı lanetliyor, şiddetle kınıyorum.” görüşünü paylaşan Başbakan Yıldırım, “Bu saldırıda, canını hiç düşünmeden feda ederek, şehit olan kahraman polisimiz Fethi Sekin, çok daha büyük bir felaketin yaşanmasını engellemiştir.” açıklamasında bulundu.

Yıldırım, mesajında şunları kaydetti:

“Ülkemiz birlik, beraberlik ve kesin bir inançla bu zor günleri atlatacaktır. Terör belası, devleti ile omuz omuza vermiş aziz milletimizin sinesinde yok olup gidecektir. Bölünmeyeceğimiz ve boyun eğmeyeceğimiz alçak terör odaklarınca bilinmelidir. İzmir, istiklal mücadelemizde düşmanın denize döküldüğü yerdir. Tüm inancımla ifade ediyorum ki dün düşmanın denize döküldüğü yerde, bugün kardeşliğimizi bozmaya çalışan alçak terör örgütlerini aynı akıbet beklemektedir. Bu saldırıda şehit düşen polis memurumuz ve adliye görevlimize Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.”

Kamupersoneli.net | AA

Bir Yorum

  1. Hadi ülkem insanı, memlekete sahip çıkalım. Ülkemi seviyorum mesajları paylaşalım.