Gündem

Başbakan Taziye Mesajı Yayınladı

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Ahmet Davutoğlu dün akşam saat 18.45’de Ankara Kızılay’da yaşanan patlamada hayatını kaybeden vatandaşlar için bir taziye mesajı yayınladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun taziye mesajı Türkiye Cumhuriyetin Başbakanlık resmi internet sitesi üzerinden yayınlandı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yayınlanan taziye mesajı şöyle;

“Dün akşam saatlerinde,18.45 sularında seyir halindeki bombalı bir araçla Ankara-Atatürk Bulvarı’nda otobüs bekleyen sivil vatandaşlarımıza yönelik bir terör eylemi gerçekleştirilmiştir. Bu alçak saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, ailelerine, yakınlarına  ve bütün vatandaşlarımıza sabır diliyorum.

Otobüs bekleyen sivilleri hedef alacak kadar gözü dönmüş bu insanlık ve vicdan yoksunu katilleri, ülkem, milletim ve hükümetim adına lanetliyorum.

Eldeki ilk verilere, saldırının gerçekleştiği mekânda elde edilen bulgulara ve yapılan istihbarat analizlerine dayanarak bu hain saldırıyı gerçekleştiren terör örgütüne dair somut bilgilere ulaşılmıştır. Bu bilgiler dahilinde çalışmalar devam edecektir. En kısa zamanda, büyük bir titizlikle sürdürülen soruşturmalar kesin neticeye ulaştırılacak ve kamuoyu ile sonuçlar paylaşılacaktır.

Bu içler acısı saldırı bütün Türkiye’ye yapılmıştır ve huzurumuzu, birliğimizi, demokrasimizi doğrudan hedef almaktadır.

Milletimizin, vakur duruşu, sağduyulu tutumu ve basireti ile tüm karanlık planları bozacağına inancım tamdır.”

Kamupersoneli.net