Gündem

Başbakan Yardımcısı Akdağ'dan Flaş OHAL Açıklaması !

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ Türkiye’deki yatırım ortamının iyileştirilmesi için yapılacak çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yalnızca kurallar koyarak yatırım ortamının iyileştirilemeyeceğine dikkati çeken Akdağ, verilecek teşviklerin sahada yararlı olup olmadığının takip edilmesi gerektiğini söyledi.

Söz konusu açıklamaların ardından Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ OHAL hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Başbakan Yardımcısı Akdağ OHAL’e ilişkin yatırımların önünde engel değil diyerek şu açıklamayı yaptı;

“DEVAM EDECEĞİZ”

“Türkiye’nin çok fazla avantajı var. Her şeye rağmen Türkiye’nin yatırım yapılabilecek ülkeler açısından geleceği parlak. Bizim yatırımdan maksadımız ülkemizde yeni istihdam alanları oluşturmak ve refahı artırmak. Türkiye yatırım için güvenli ve karlı bir ülke, bunu anlatmaya devam edeceğiz.”

“OHAL YAKLAŞIK 1 YILDIR VAR”

“OHAL’in yatırımcılar açısından olumsuz hiçbir tarafı yoktur. Herhangi bir yerli veya yabancı yatırımcının terörist unsurla bağı yoksa onlar için bir engel ifade etmiyor. Bu şekilde mağduriyet yaşadığını söyleyen varsa bize bildirsin. Bunlarla ilgili gerekli incelemeleri yaparız. OHAL yaklaşık 1 yıldır var. Bu sürede hangi uluslararası yatırımcı zarar görmüş? Örnek getirmek gerekiyor.”

“TERÖR GRUPLARINA KARŞI BİR FAALİYET”

“OHAL, Türkiye’deki terör gruplarına karşı bir faaliyet. Ben bunu seçimler ve demokrasi için de söyledim daha önce. OHAL olmadan biz bu terör örgütleriyle seçime gitseydik çok daha büyük sıkıntı çekerdik. Acaba PKK’nın biraz daha baskın olduğu, belediyesine hakim olduğu bir Diyarbakır’da mı yatırım yaparsınız, yoksa şimdi mi yatırım yaparsınız? Ben şimdi yaparım. OHAL’in de bize kattığı güçle bu terör örgütlerinin sırtını yere getirmiş durumdayız. OHAL, terörü alt etmek için Türkiye’de var. Terörü iyice baskıladığımıza inandığımız anda OHAL’i hemen kaldıracağız. Bu ilanihaye devam ettireceğimiz bir şey değil.”

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. sgk 3000 personel alacağını duyurmuştu bir yıl oldu hala ses çıkmadı lütfen gündeme gelsin artık yeter beklemekten sıkıldık