Gündem

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ: OHAL'in Uzatılması Teröristlere Yönelik Alınan Bir Karar

Hatırlanacağı üzere Milli Güvenlik Kurulu toplantısından OHAL’in devam etmesine yönelik hükümete tavsiye kararı çıkmıştı. 

MGK toplantısından çıkan bu kararın ardından konuya dair Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ’dan açıklama geldi. 

HÜKÜMET SÖZCÜSÜ BOZDAĞ’DAN OHAL AÇIKLAMASI

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, OHAL’in uzatılmasına ilişkin açıklamalarında bu kararın teröristlere yönelik alındığını vurguladı. 

Milli Güvenlik Kurulunun tavsiye kararı ile OHAL sürecinin uzatılacağına vurgu yapan Hükümet Sözcüsü Bozdağ, OHAL’in uzatılmasının vatandaşların yaşamlarını değiştirmeyeceğini söyledi. 

“Daha başlangıçta ifade ettiğimiz gibi olağanüstü hal terör örgütlerine ve teröristlere karşı ilan edilmiştir. Bu süre içerisinde de terör örgütlerine ve teröristlere karşı uygulanmıştır. Bundan sonra da terör örgütleriyle ve teröristlerle etkin mücadele için uygulanmaya devam edeceklerdir. Vatandaşımızın rutin hayatında bugüne kadar bir değişim olmadığı gibi bundan sonra da bir değişim olması söz konusu değildir.”

’19’UNDAN GEÇERLİ OLMAK ÜZERE 3 AY DAHA UZATILACAK’

Olağanüstü Hal sürecinin uzatılmasına ilişkin tezkerenin TBMM’den geçtikten sonra yürürlüğe gireceğini ifade eden Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ alınan kararın 19 Nisan’dan itibaren 3 ay süreceğini belirtti. 

”Türkiye Büyük Millet Meclisi kabul ettiği takdirde olağanüstü hal ayın 19’undan geçerli olmak üzere 3 ay daha uzatılmış olacaktır. Yarın da Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda Bakanlar Kurulumuzun gönderdiği hükümet tezkeresi müzakere edilecektir. Sonucuna göre ve olağanüstü hal uzatılırsa 3 ay daha uzatmış olacaktır”

Kamupersoneli.net – ANKARA