Gündem

Başbakan Yardımcısı Bozdağ: ABD Hükumeti Geri Adım Atmalıdır

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, resmi Twitter hesabı üzerinden Amerika Birleşik Devletleri’nin İsrail’in Filistin’de uyguladığı şiddet eylemlerine yönelik verdiği desteği eleştirdi. 

‘İSRAİL ORANTISIZ GÜÇ KULLANIYOR’

Başbakan Yardımcısı Bozdağ konuya ilişkin yapmış olduğu paylaşımlarında, ABD’nin Kudüs kararına ilişkin eleştirilerde bulunarak alınan bu kararın şiddet fitilini ateşlediğini söyledi. İsrail’in orantısız güç kullandığını bildiren Başbakan Yardımcısı Bozdağ, şu ifadeleri kullandı.

1)ABD Başkanı Trump’ın, ABD İsrail Büyükelçiliğini Telaviv’den Kudüs’e taşıma kararını açıklaması, bölgede yeni kriz, kaos ve çatışmaların fitilini ateşledi. İki gündür İsrail güvenlik güçleri, kararı protesto edenlere karşı orantısız güç kullanıyor ve tartışmasız şiddet uyguluyor.

BAŞBAKAN YARDIMCISI BOZDAĞ’DAN ABD’YE GERİ ADIM ATIN ÇAĞRISI

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Trump tarafından alınan kararın derhâl geri alınması gerektiğini ifade eden Bekir Bozdağ konuya dair paylaşımında şu açıklamayı yaptı.

2)Kullandığı orantısız güç ve uyguladığı şiddetten dolayı İsrail Hükümetini ve İsrail’i ve bunlara müsebbib ABD yönetimini bir kez daha şiddetle kınıyoruz. İsrail hükümeti, orantısız güç kullanımını ve şiddet uygulamasını derhal durdurmalıdır. ABD yönetimi de geri adım atmalıdır.

‘MÜSLÜMANLAR CESUR OLMALI’

Kudüs konusunda müslüman ülkelere yönelikte çağrılarda bulunan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, bu davanın İslam ülkelerinin orta davası olduğunu vurguladı. Başbakan Yardımcısı Bozdağ, açıklamasında ayrıca İslam ülkelerinin bu konu karşısında samimi ve cesur bir tutum takınmaları gerektiğini aktardı.

3)İslam ülkeleri ve müslümanlar, samimi ve cesur bir tutum takınmak zorundadır. Kudüs, sadece Filistinlilerin değil bütün müslümanların ve İslam ülkelerinin ortak derdi ve davasıdır. Bu dava, birlik ve dayanışma ile samimi ve cesur hareket edilirse ;ancak başarıya ulaşır.

Kamupersoneli.net – ANKARA