Gündem

Başbakan Yardımcısı Bozdağ: Zarrab Davası Hakkında Eş Zamanlı İftira Kampanyası Başlatıldı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, gündemde yer alan konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Bekir Bozdağ açıklamalarında, ABD’deki Hakan Atilla davasına da değinerek, Reza Zarrab davasına ilişkin eş zamanlı iftira kampanyası başlatıldığını aktardı.

Çamur Siyaseti

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın yapmış olduğu açıklamalardan satırbaşları şu şekilde:

“Türkiye adına, Türk siyaseti adına utanç verici bir tablo ile karşı karşıyayız. CHP’nin genel başkanı çamur siyaseti dediğimiz bir siyaseti ortaya atıyor. Daha önce de benzer iftiralarda bulundu. Dünyanın en zengin başbakanlarından biri olduğunu söylediler, gene arkası yok. Şu kadar bakan Bylock kullandı, hodri meydan dendi. Açıkladı, gene bir şey yok. Hayati bey ÖSYM’ye talimat verdi diye bir belge açıkladı, hepsi fos çıktı. Dediklerinin hiçbirisini de ispat edemedi. Elinde bir belge, bilgi olmadan haysiyetli bir adam insanları suçlar mı? Bir hafta önceki konuşmasının, 21 Kasım’da, orada diyor ki, “Dolar bozdurun diye bağırıyorlar. Sen dolarları habire oraya gönderiyorsun” diyor.”

‘Müfteri Olmayan Birine Düşen Görev İddiasını İspatlamaktır’

“Cumhurbaşkanımız dedi ki, “Siz bunları ispat ederseniz ben Cumhurbaşkanlığı’ndan da istifa ediyorum, siyaseti de bırakıyorum” dedi. Tayyip Erdoğan’dan kurtulmak için fırsat kollayan çevrelere altın bir fırsat verdi. Ne yaptılar? Bir hafta sonra açıklayacağım dedi, bir kağıt parçası gösterdi. Fazla bir zaman geçmeden avukat sayın Ahmet Özel çıktı, “Bunlar yalandır, kağıt parçaları sahtedir” dedi. “Gönderilen bir kuruş para yoktur” dedi. Müfteri olmayan birine düşen görev iddiasını ispatlamaktır. ‘Bu belgeleri size dağıtıyorum’ demesi gerekmez mi? İddiasını ispat etmesi gerekmez mi? Elinde bomba patladı, perişan oldu da ondan dağıtamadı?”

‘Ben Yanıldım Deme Hakkı Yok’

“Kağıt parçalarının gerçekten kağıt parçası olduğunu, kendisini müfteri durumuna düşüren belge olduğunu fark etti. Bomba elinde patladı, sahtekarlığı, müftericiliği, yalancılığı deşifre olduğu için bu kağıt parçalarını medyaya dağıtmaktan çekiniyor.
Kılıçdaroğlu hesap uzmanıyım diyor, genel müdürlük yapmış. 2010’da beridir bir partinin genel başkanlığını yapıyor. Bu kadar görevlerde bulunan birisinin ‘Ben yanıldım’ demeye hakkı yok.”

Kılıçdaroğlu Gibi Kukla Bir Lider İstiyorlar

“ABD’de Zarrab (Rıza Sarraf) ile ilgili bir dava başlıyor. Zarrab baskı ile itirafçı haline geldi. Eş zamanlı bir şekilde Türkiye’de ana muhalefet lideri Cumhurbaşkanını, yakınlarını, ailesini karalayan iftira kampanyası başlattı. Bir yandan New York’ta bir parçası sürüyor, Türkiye’deki ayağı da sayın genel başkan yürütüyor. İkisinin de hedefinde Türkiye var. İkisinin de hedefinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan var. İkisinde de hükümetimiz var. Kılıçdaroğlu gibi kukla bir lider istiyorlar.

Şu anda Türkiye çıkarlarının aleyhine en büyük icraatı CHP’nin Genel Başkanı yapıyor. Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin ulusal güvenlik sorunu haline geldi.”

‘Belgeleri Kim Verdi Kardeşim?’

“Dürüst adam, bir belge açıklıyorsa, bunu kimden aldığını da açıklaması lazım. ‘Ben haber kaynağımı gizli tutarım’ sen gazeteci falan değilsin. FETÖ’cüler mi verdi, bazı ülkelerin istihbarat örgütleri mi verdi, diğer terör örgütleri mi verdi, yoksa bizim bilmediğimiz başka biri mi verdi? Veya siz mi oluşturuyorsunuz bu belgeleri? Yoksa seni kim kullanıyor? Açıklamıyor. Kim verdi kardeşim? 

Sen veren ülkenin çıkarlarına mı çalışıyorsun? Terör örgütü verdiyse, sen terör örgütünün destekçisi misin? Türkiye düşmanları verdiyse, bu muhabbetin sebebini açıklaması lazım. Bir soru ile iftira ediyor. Sonra da doğru söylüyor imajı vermek için kağıt parçaları gösteriyor. Bizim gördüğümüz şey çok açık. Türkiye’ye karşı bir projenin Türkiye ayağında alınan taşeronluk vazifesidir. Türkiye’nin Cumhurbaşkanı’na, hükümetine, daha doğrusu Türk miletine karşı bir taşeronluk vazifesidir. Kişi konuştuğu zaman doğru söylemesi lazım.”

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ABD’deki Hakan Atilla davasıyla ilgili olarak, “Zarrab davası ile eş zamanlı iftira kampanyası başlatıldı” ifadelerine yer verdi.

Kamupersoneli.net – ANKARA