Gündem

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu: Cumhuriyetimiz O Büyük Geçmiş Medeniyet ve Tarihin Devamıdır!

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa’nın Kestel İlçesi’nde Kestel Kültür Sanat Merkezi’nin açılışına katıldı. Katıldığı etkinlik kapsamında bir konuşma gerçekleştiren Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, bazı açıklamalarda bulundu.

”TÜRK MİLLETİNİN GEÇMİŞİ 2 BİN YI ÖNCESİNE DAYANIYOR”

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, yapmış olduğu konuşmasında Türk milletinin tarihinin 2 bin yıllık bir tarih olduğunu hatırlarak, şu açıklamalarda bulundu.

“Bizim tarihimiz ve geçmişimiz, devlet ve millet anlayışımız bundan çok daha öncesine dayanan, bin yılı aşan bir tarihi seyre tabidir. Dolayısıyla bugün cumhuriyetimizi kutlarken, sadece cumhuriyetle başlayan bir tarihi değil, daha önceki bin yıllık tarihimizin temeli üzerine yeni ve modern bir anlayışla tesis edilen cumhuriyeti kutlamamız gerekiyor.

Türk milleti değerleriyle ve devlet zihniyetiyle çok köklü bir devlettir. Türk devletinin geçmişi sadece 100 yılla kaim değildir. Türk milletinin geçmişi, baktığınız zaman 2 bin yıl öncesine kadar kaim olan bir geçmişe sahiptir” 

”CUMHURİYET O BÜYÜK MEDENİYETİN DEVAMIDIR”

Cumhuriyetin 2 bin yıllık Türk tarihinin devamı olduğunu söyleyen Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Cumhuriyetin gelecek nesillere ve bize emanet bıraktığı büyük bir edvlet olduğunu söyledi. Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, konuşmasında ayrıca geçmişte yaşananları görmeden bugün neler yapılmak istendiğinin farkında olunmayacağını ifade etti. 

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun konuşmasının satır başları şu şekilde,

“Cumhuriyetimiz o büyük geçmiş medeniyet ve tarihin bir devamıdır. Cumhuriyetimiz, ecdadımızın küllerinden yeniden doğarak gelecek nesillere ve bizlere emanet ettiği büyük bir devlettir. Bazı kesimlerin geçmişi yok saymaları ve itibarsızlaştırmaları, bu milletin nazarında karşılık bulmamıştır.

Selçuklu da Osmanlı da Cumhuriyet de bizimdir. Bundan sonra da ilelebet devam edecek, vatan da bizim olmaya devam edecektir. Biz Anadoluya bundan tam 946 yıl önce Alparslan komutasındaki Malazgirt Zaferi ile ayak basmış, bizden kat be kat büyük ordulara sahip orduları yenerek vatan aşkıyla bu mücadeleye sarılarak Anadolu’yu kendimize vatan kıldık.

Anadolu’dan ortaya çıkan erenler, dünyanın birçok bölgesine giderek bu medeniyeti oralara taşımak suretiyle büyük bir medeniyet ortaya çıkardılar. Selçuklu ve Osmanlı yaklaşık 22 milyon metrekarelik kara parçasında her nerede hüküm sürdüyse orada barış, huzur ve adaletin adresi oldu, ama ne yazıkki bugün medeniyet coğrafyamıza baktığımız zaman oralarda hep bir kanın, vahşetin ve şiddetin hakim olduğunu görüyoruz. Bu durum bizi son derece üzüyor.

Bugünlerde Ortadoğu coğrafyasında ve bölgemizin etrafında yaşanan hadiseleri 100 yıl öncesiyle değerlendirmek durumundayız. Geçmişte yaşananları göremezsek, bugün neler yapılmak istendiğinin idrakinde ve farkında olamayız ve maalesef biz kaybederiz. Kaybetmek istemiyorsak, geçmişimizi iyi okumalı ve tarihimizi tekrar gözden geçirmek zorundayız.”

Kamupersoneli.net – ANKARA