Gündem

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: Bu Millet Hainleri Tarihin Çöplüğüne Atar

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu’nun Ulubey ilçesinde halka hitaben bir konuşma yaptı. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş açıklamasında CHP Milletvekili Hüsnü Bozkurt’un açıklamasını eleştirdi. 

Başbakan Yardımcısı Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş şu açıklamaları yaptı;

CHP’lilerin yine, “Bir sabah cumhurbaşkanı kalkacak, kafası bozulacak ve Meclisi feshedecek.” iddiasının olduğunu aktaran Kurtulmuş, “Böyle bir şey yok. Meclisi feshetme yetkisi 18 madde içerisinde yok. Ama sistem kilitlenirse kim hakem olacak? Sistemin sahibi olan millet hakem olacak. Cumhurbaşkanı ya da Meclis, karşılıklı olarak seçimleri yenileme kararı alırsa, krizi millet çözecek.” dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ayrıca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘kontrollü darbe iddialarına” ilişkin bazı ifadeler kullandı. Numan Kurtulmuş konu ile ilgili olarak şu açıklamada bulundu;

“TARİHİN ÇÖPLÜĞÜNE SÜPÜRÜLDÜ”

“Açıkça söylemiyor ama dillerinin altında şu var, ’15 Temmuz darbesini hükümet bilerek yaptırdı’ demeye getiriyorlar. Böyle bir şey olabilir mi? Bu memlekette 15 Temmuz akşamı 250 kardeşimiz şehit oldu. İnsanlar göğüslerini ve yumruklarını tanklara karşı siper ettiler. Allah’a çok şükür bu milletin feraseti, Cumhurbaşkanımızın liderliği ve cesaretiyle 15 Temmuz darbe girişimi püskürtüldü, FETÖ denilen hain çete tarihin çöplüğüne süpürüldü.”

Kamupersoneli.net – ANKARA