Gündem

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: Tüm Vatandaşlarımızın Sistemidir

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kastamonu’nun Tosya ilçesindeki Üçoluklar Mesire Alanı’nda, çevre ilçe ve beldelerin belediye başkanları ve ilçe protokolüyle kahvaltıda bir araya geldi. Burada çeşitli açıklamalar yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Numan Kurtulmuş’un açıklamaları şöyle oldu;

“TÜM VATANDAŞLARIMIZIN SİSTEMİDİR”

“Referandum artık geride kaldı. Demokratik ilkeler çerçevesinde Meclis’ten geçen anayasa teklifi, millet tarafından kabul edilmiştir. Artık bu sistem bütün vatandaşlarımızın sistemidir.”

“MİLLET SÖZÜNÜ 16 NİSAN’DA SÖYLEMİŞTİR”

“Herhangi bir partinin iç işleriyle ilgili hiçbir şey söylemem. Milletin sözünün üstüne de bir şey söylemem. Millet, sözünü 16 Nisan’da söylemiştir. ‘Evet’ diyenlerin sözlerinin kıymeti kadar ‘hayır’ diyenlerin sözleri de kıymetlidir. Millet, kararını vermiştir. Nihayetinde millete ‘Yeni bir parti kurulsun mu, şöyle mi olsun, böyle mi olsun?’ diye bir şey sorulmadı. Sorulan soru, ‘339 oyla parlamentodan geçen bu 18 maddelik anayasa değişikliği teklifine ‘evet’ mi ‘hayır’ mı diyorsun?’ Dolayısıyla ortada milletimizin ‘evet’ diyerek karar verdiği metin, 18 maddelik bir anayasa değişikliğidir, bu da gerçekleşmiştir.”

Kamupersoneli.net – ANKARA