Gündem

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'tan Hollanda Seçim Sonuçları Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Hollanda’daki seçim sonuçlarına ilişkin, “Her ne kadar Rutte’nin başında olduğu parti 33 milletvekili almışsa da İslam düşmanı, açıkça Türkiye düşmanlığı yapan Wilders’in, 20 milletvekili almış, oylarını yükseltmiş, milletvekili sayısını artırmış olması, Hollanda için de endişe verici bir durumdur.” dedi.

Ayrıca Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Hollanda ile Türkiye ilişkileri hakkında da açıklamalarda bulundu. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un konu ile ilgili olarak açıklamaları şöyle oldu;

“BİZ TEDBİRLERİMİZİ ALIRIZ”

“Biz tedbirlerimizi alırız. Bize bir şey olmaz. Avrupa’daki aşırı sağcı dalgalar bize bir zarar vermez, Türkiye olarak, biz kendimizi koruruz. Ama Avrupa siyasetçilerini, bundan sonraki süreçte zor bir süreç beklediği, Hollanda seçimleriyle bir kere daha ortaya çıkmıştır. Eğer Avrupa’nın mutedil, demokrat, gerçekten liberal siyasetçileri ciddi bir şekilde tedbir almazlar ve artan bu aşırı ırkçı, yabancı düşmanı dalganın tesiri altında kalırlarsa bir gün bu dalga yükselir ve onları da boğar. Dolayısıyla bu aşırı ırkçı formdaki siyasi hareketlere karşı Avrupa’nın son derece hassas olması, liberal, meşru, makul siyasetin de güçlenmesi lazım. Hollanda seçimleri maalesef bu endişelerimizi teyit ediyor. Evet, her ne kadar Rutte’nin başında olduğu parti 33 milletvekili almışsa da İslam düşmanı, açıkça Türkiye düşmanlığı yapan Wilders’in, 20 milletvekili almış, oylarını yükseltmiş, milletvekili sayısını artırmış olması, Hollanda için de endişe verici bir durumdur.”

Kamupersoneli.net – ANKARA