Gündem

Başbakan Yıldırım! 54 Ülkeden 50 Bin Savaşçıyı Ülkeye Sokmadık!

Başbakan Binali Yıldırım bazı temaslarda bulunmak amacıyla İngiltere’ye gitmişti. Başbakan Yıldırım İngiltere ziyareti kapsamında gittiği IISS Düşünce Kuruluşu’nda bir konuşma yaptı. 

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM İNGİLTERE’DE KONUŞTU

Başbakan Binali Yıldırım, İngiltere’de yapmış olduğu konuşmasında terör konusuna değindi. Türkiye’nin terörle mücadele konusunda atmış olduğu önemli adımların olduğunu vurgulayan Başbakan Yıldırım, mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini aktartdı.

’54 ÜLKEDEN 50 BİN SAVAŞÇIYI ÜLKEYE SOKMADIK’

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye’ye giriş yapmak isteyen teröristlere ilişkin yapmış olduğu açıklamasında çok önemli ifadeler kullandı. Başbakan Yıldırım, çok sayıda terör örgütü üyesinin ülkeye sokulmadığını aktardığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı.

“3 bin 600 DEAŞ örgüt mensubunu etkisiz hale getirdik Suriye toprakları içerisinde. Ayrıca ülkemize girmeye çalışan 50 binin üzerinde yabancı savaşçıyı, 54 farklı ülkeden gelenlerin girişine izin vermedik, kapıdan geri çevirdik. Ayrıca 5 binden fazla DEAŞ mensubunu da gözaltına aldık. Bunların 3 bin civarında olanı da tutuklandı, hapse atıldı. Bir yandan hukuki mücadele devam ederken bir yandan da güvenlik esaslı mücadele aynı kararlılıkla devam ediyor.”

‘SURİYE BARIŞI İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞMALAYIZ’

Suriye’de yaşanan gelişmelere ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Başbakan Yıldırım, ABD’nin terör örgütlerine silah sağlamasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Suriye’de barışın sağlanması için birlikte çalışmanın gerekliliğine vurgu yapan Başbakan Yıldırım beklentilerin arttığını aktardı.

“Bize söylenen, ‘Biz DEAŞ ile mücadeleyi çok önemsiyoruz. Bu konuda her imkanı kullanmak zorundayız’. Bunu anlamakta zorlanıyoruz. Ne zamadan beri bir terör örgütünü yok etmek için başka bir terör örgütü ile iş birliği yapılıyor? Amerika ile böyle bir durumun olması bizi hayal kırıklığına uğrattı. DEAŞ da gündemden çıktığına göre, Suriye’de barışın sağlanması için birlikte çalışmalıyız. Bu yönde beklentimiz günden güne artmaktadır. 

‘TÜRKİYE HEP YAPICI OLDU’

Türkiye’nin yaşanan gelişmelere hep yapıcı davrandığını aktaran Başbakan Binali Yıldırım, son günlerde dile getirilen ‘Türkiye Kürtlerin DEAŞ mücadelesine katılmasından neden rahatsız oluyor ‘ konusuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

”Bölgedeki olaylar, gelişmeler bununla sınırlı değil. Hemen yanı başında Irak var. Amerika Irak’a müdahale etti. Orada parasal ve askeri kayıpları oldu, sonra çekildi. Problemler bitti mi, bitmedi. Türkiye hep yapıcı davrandı. ‘Türkiye Kürtlerin DEAŞ mücadelesine katılmasından neden rahatsız oluyor ‘diyorlar. Kürtler bizim kardeşimiz. Hepsi Türkiye’nin toprak bütünlüğüne saygılıdır. Hiç bir ayrılıkçı mücadeleye pirim vermezler.”

Kamupersoneli.net – ANKARA