Gündem

Başbakan Yıldırım'dan Çiftçilere Çok Büyük Mazot ve Yem Müjdesi

Başbakan Binali Yıldırım AK Parti Kırşehir İl Kongresi’ne katıldı. Katıldığı kongre kapsamında bir konuşma gerçekleştiren Başbakan Yıldırım gündeme ve geleceğe dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Başbakan Yıldırım geleceğe ilişkin yapmış olduğu plan ve proje değerlendirmelerinde çiftçilere müjde niteliğinde açıklamalarda bulundu. 

SON 15 YILIN EN İYİ İKİNCİ İHRACATI

Başbakan Yıldırım il kongre toplantısında yapmış olduğu konuşmasında ekonomiye dair açıklamalarda bulundu. İhracat hedeflerinin 2017 yılında gerçekleştirildiğini ifade eden Başbakan Binali Yıldırım 2018 yılı içinde aynı özveri ile çalışacaklarını söyledi. 2017 yılında son 15 yılın en iyi ikinci ihracat seviyesinin yakalandığına vurgu yapan Başbakan Yıldırım 2018 için belirlenen hedefin 170 milyar dolar olduğunu vurguladı. 

’15 yıl içinde ihracatta en iyi ikinci seviyeyi bu yıl yakaladık. 157 milyar dolar ihracatı aşarak bir rekora imza attık. 2018’de 170 milyar dolar hedef koyduk, inşallah o hedefi de tutturacağız.’

BAŞBAKAN YILDIRIM’DAN ÇİFTÇİLERE YEM VE MAZOT MÜJDESİ

Başbakan Binali Yıldırım konuşmasında ayrıca 2018’de yapılması hedeflenen plan ve projelere ilişkin de açıklamalarda bulundu. Özellikle tarım alanında yapılacak planlara ilişkin değerlendirmeler yapan Başbakan Binali Yıldırım tarımda yeni bir uygulamaya geçileceğini  belirtti.

Yeni uygulamalar kapsamında çiftçilere büyük destek verileceğini aktaran Başbakan Yıldırım, yem ve mazot konusunda çiftçilere büyük destek sağlanacağını aktardı. ‘Şimdi 2018’de yeni bir uygulamaya geçiyoruz. Tarımda iki önemli kaleme büyük destek vereceğiz. Bunun biri mazot diğeri de yem. Yem ve mazota çok büyük destek vereceğiz.”

Kamupersoneli.net – ANKARA