Gündem

Başbakan Yıldırım'dan Dikkat Çeken Açıklama! Irkçılık Yapan Bizden Değildir!

Başbakan Binali Yıldırım, Şırnak ziyaretinin ardından, beraberinde bulunan heyet ile birlikte Hakkari’ye geçti. Hakkari Valiliği önünde halk ile buluşan Başbakan Yıldırım burada bir konuşma gerçekleştirdi. 

BAŞBAKAN YILDIRIM HAKKARİ’DE HALKA SESLENDİ

Başbakan Binali Yıldırım, Hakkari’de yapmış olduğu konuşmasında milli birliğe vurgu yaparak her türlü ayrımcılığa karşı olduklarını aktardı. Başbakan Yıldırım konuya dair yapmış olduğu açıklamaları şu şekide, ”Irkçılık yapan bizden değildir. Etnik milliyetçilik yok. Dini milliyetçilik yok. Bölgesel ayrımcılık yok. Hakkari ile, Kırklareli ile, Sinop ile, Hatay ile, 780 bin kilometrekare vatan toprağı ile hep biriz, beraberiz, kardeşiz. Terör örgütlerine asla ve asla geçit vermeyeceğiz.”

”40 YILDIR TERÖR İLE UĞRAŞIYORUZ”

Türkiye’nin 40 yıldır terör ile olan mücadelesini hatırlatana Başbakan Binali Yıldırım, artık teröre tahammülün kalmadığını ifade etti. ”40 yıldır terör belası ile uğraşıyoruz. Binlerce askerimiz, korucumuzu teröre maalesef kaybettik, şehit verdik. Artık bizim zaman kaybetmeye tahammülümüz yok. Telafi etmek için koşar adımlarla yürüyeceğiz”

HAKKARİ’YE İKİ MÜJDE

Hakkari Valiliği önünde yapmış olduğu konuşmasında Hakkari halkına iki müjde veren Başbakan Yıldırım, Hakkari’ye doğalgazın kısa bir süre içerisinde gelceğini ifade etti. 

Başbakan Binali Yıldıırm ayrıca Hakkari ile Şırnak arasında yapılacak olan yola değinerek, ” 2 önemli konu, önemli müjdem var. Birincisi hava soğuk değil mi? Bunun için doğalgaz lazım. Hakkari’ye doğalgaz geliyor, doğalgaz. Vali beye sordum 2019 diyor, olur mu? O halde daha erken getirelim değil mi? Hakkari’den Başkale’ye gelirken bir yol var. Hakkari, Van, Yüksekova arasındaki yolları hızlandırıp bitirmiş olacağız.” açıklamalarında bulundu.

Kamupersoneli.net – ANKARA