Gündem

Başbakan Yıldırım'dan Önemli Uzay Ajansı Açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, Eskişehir’de Havacılık Helikopter Merkezi’nin açılış törenine katıldı. Başbakan Binali Yıldırım burada yaptığı konuşmasında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunurken Türkiye Uzay Ajansı konusuna da değindi.

Başbakan Binali Yıldırım “Neresinden bakarsanız, adı ne olursa olsun, bu bir vahşettir, bu bir cinnettir. Bu vesileyle hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifa diliyorum. Şunu bilin ki Türk halkı, Amerikan halkının acılarını en yürekten paylaşıyor.” dedi.

“BU YASAMA DÖNEMİNDE KURULMUŞ OLACAK”

Başbakan Binali Yıldırım Türkiye Uzay Ajansı hakkında da açıklamalarda bulundu. Başbakan Binali Yıldırım konu ile ilgili açıklamalarında “2002’de sadece savunma sanayi ile alakalı 66 proje üzerinde çalışırken bugün 543 proje üzerinde çalışıyoruz. Bu projelerin toplam bütçe büyüklüğü 60 milyar dolardır. Uzay ve havacılık teknolojilerinden ülke kalkınması ve milli güvenliğin sağlanması, doğal kaynakların tespiti ve bunun halkın refahı için kullanılması adına Türkiye Uzay Ajansı’nı kurma kararı aldık. Bu kararı da tasarı, taslak olarak Meclise gönderdik. Bu yasama döneminde inşallah Türkiye Uzay Ajansı da kurulmuş olacak.” ifadelerine yer verdi. 

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA