Gündem

Başbakan Yıldırım: Gençlerimize İş Bulmamız Lazım!

MÜSİAD’ın gala gecesine katılan Başbakan Binali Yıldırım, burada bir konuşma gerçekleştirdi. Başbakan Yıldırım yapmış olduğu konuşmasında ekonomi ve yatırımlara yönelik açıklamalarda bulundu. 

”GENÇLERE İŞ BULMAMIZ LAZIM”

Başbakan Yıldırım yapmış olduğu konuşmasında gençlere iş istihdamına yönelik açıklamalarda bulunarak konuya  dair, ”Gençlerimize iş bulmamız lazım, iş bulamadığımız her gencimizin bu ülkeye gönlü kırılıyor, geleceğe olan ümidi azalıyor ve bunu da terör örgütleri çok iyi kullanıyor maalesef. Ama Allah’a şükür orada da büyük mesafe aldık. 

Bakın 2016’da dağa çıkarılan genç sayısı 600 iken 2017’de sadece 70. Orada da önemli gelişmeler var ama o güvenlik boyutuyla alınan tedbirlerle sürdürülebilir değil, arkasından o gençleri hayata bağlamamız lazım, onun için daha çok çalışacağız” açıklamalarında bulundu. 

”BÜYÜK TASARRUF SAĞLADIK”

Konuşmasında ekonomiye yöenlik atılan adımların büyük bir tassarruf kazandırdığına dikkat çeken Başbakan Binali Yıldırım, ”2012 yılında son 44 yılın en düşük enflasyonu gerçekleşti. 2002 merkezi yönetim harcamalarının yüzde 43,4’ü faize gidiyordu.2016’da bütçenin yüzde 8,6 ‘sı faize gitti. Faizi düşürdüğümüz için 701 milyar ödedik. Ancak 2,6 Katrilyon ile kıyasladığımız zaman çok önemli bir tasarruf sağladık.” açıklamalarında bulundu.

”YATIRIM İÇİN NE İSTİYORSA EMRİNDEYİZ”

Türkiye yatırım yapacaklara ilişkinde açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım konunun önemine dikkat çekerek, ”12 yıl içinde Tükiye’ye doğrdudan yabancı sermaye yatırımı 11,6 milyar dolar oldu. Bu ülke için taş üstünde taş koyanın başımın üstünde yeri var. Yatırım için ne istiyorsanız emrinizdeyiz. 2002 yılında 41 milyar liralık yatırım olurken bu rakam 2017’de 902 milyara çıkmış. 15 yılda kamu ve özel sektör toplam 9 katrilyon 200 trilyon yatırım yaptı.” ifadelerini aktardı.

Kamupersoneli.net – ANKARA