Gündem

Başbakan Yıldırım Gürcistan'da Açıklamalarda Bulundu!

Başbakan Binali Yıldırım resmi ziyaret için Gürcistan’a gitti. Kaldığı otelde basın mensuplarıyla buluşan Başbakan Yıldırım gündeme dair açıklamalarda bulundu. Başbakan Binali Yıldırım’ın, resmi ziyaret için gittiği Gürcistan’da yapmış olduğu açıklamaların satır başları şu şekilde, 

”SİZİN DERDİNİZ BİZİMDE DERDİMİZ”

“Başka bir ülkeye gideceksiniz oradaki bilinmezlere rağmen iş kuracaksınız. Bu, doğrusu takdirin üzerinde bir gelişme. Bizim görevimiz de tabii ki sizin sorunlarınızı çözmek, beklentilerinizi karşılamak, işlerinizi daha da geliştirmenizi sağlamak. İyi komşuluk içinde olduğumuz Gürcistan ile ülkemizin her alanda ilişkilerinin iyi düzeye çıkmasını sizler sağlıyorsunuz. Sadece siyasi, diplomatik düzeyde değil iş aleminde bulunan sizler, dostlukların geliştirilmesi ve kalıcı hale getirilmesi için çok büyük bir vazife görüyorsunuz. Diğer yandan da olumsuzluklar gelişirse bu da yine sizin ilişkilerinizden kaynaklanabilir. Bu bakımdan yaptığımız iş bizim için ne kadar gurur vericiyse de aynı zamanda ülkemizin itibarının korunması bakımından da aynı derece ehemmiyete sahip. Son 15 yıllık iktidarımız döneminde meselelere diplomatik düzeyle, sınırlı klasik devlet bakışıyla bakmadık. ‘İş adamı da bizim bürokrat da bizim, ayrısı gayrısı yok’ dedik. Sizin burada bir derdiniz varsa o dert sadece sizin değil bizim de derdimiz. Bir projeniz varsa o proje de bizim projemiz.”

”FETÖ’NÜN BURADA DA FAALİYETLERİ VAR”

Gürcistan’da var olan FETÖ faaliyetleri ile ilgili de bir açıklama yapan Başbakan Yıldırım konuya dair şu ifadeleri kullandı. “Kvirikaşhvili o günlerde Türkiye’yi ziyaret edecekti, tam da darbe girişimi oldu. ‘İsterseniz ziyareti erteleyebiliriz.’ dedik. ‘Hayır, özellikle geleceğim bu konudaki dayanışmamı bizzat gelerek göstermek istiyorum.’ dedi. 19 Temmuz’da geldi ve darbeden 4 gün sonra dayanışma içinde olduğunu, bu alçak darbe girişiminde Türkiye’nin yanında olduğunu açık bir şekilde bizimle, milletimizle paylaştı. Biz o günleri unutamayız. FETÖ’nün her yerde olduğu gibi burada da faaliyetleri var. Özellikle eğitim alanında okulları var. Bunlarla ilgili gerekli çalışmaların yapılmasını istedik. Biz bu meseleyi takip edeceğiz.”

Kamupersoneli.net – ANKARA