Gündem

Başbakan Yıldırım: İmkanlar Geliştikçe En Fazlasını Öğretmenlere Veririz!

Başbakan Binali Yıldırım, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Başbakanlık Dolmabahçe Ofisi organize edilen etkinliğe katıldı. Katıldığı etkinlik kapsamında bir konuşma gerçekleştiren Başbakan Yıldırım eğitime dair açıklamalarda bulundu. 

‘EN BÜYÜK PAYI EĞİTİME VERİYORUZ’

Başbakan Binali Yıldırım AK Parti’nin göreve geldiği 2002 yılından itibaren eğitime büyük önem verildiğini belirterek eğitim alanında yapılan icraatlara değindi. 

“Değerli öğretmenlerimiz 21. yy.’da küresel rekabette başarılı olmanın yegane yolu, eğitimden ve bilgiden geçiyor. Bu hayati derecede önemli bir meseledir. Çünkü biz geleceğimizi gençlere emanet edeceğiz. 2002’den bugüne bu şuurla hareket ettik. Bildiğiniz gibi eğitimde en büyük payı 2002’den itibaren eğitime ayırıyoruz. Zorunlu eğitim 12 yıla çıktı. Farklı dil ve lehçelerde eğitimin önü açıldı.”

2019’DA TEKLİ EĞİTİME GEÇİYORUZ

Başbakan Yıldırım konuşmasında 2019 yılında tekli eğitim sistemine geçileceğini bildirerek, eğitim kalitesinin artması için yürütülen çalışmaları hatırlattı. Başbakan Binali Yıldırım, öğrencilere kitapların ücretsiz dağıtıldığını ifade ederek şu açıklamalarda bulundu.

”Derslik başına düşen öğrenci sayısında iyiye gidiyoruz. 2019 sonunda tekli eğitime geçmiş olacağız. Eğitimde fırsat eşitliğini her zaman savunduk. 3 milyar civarında ders kitabını öğrencilerimize ücretsiz dağıttık. İnternete bağlanan dijital dev ekranlara sahip tahtalarımız var.”

”İMKANLAR GELİŞTİKÇE ÖĞRETMENLERİMİZE EN FAZLASINI VERİRİZ”

Başbakan Binali Yıldırım konuşmasının sonunda Türkiye’nin ekonomisine ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin geleceğinin parlak olduğunu ifade eden Başbakan Yıldırım bu imkanlar geliştikçe öğretmenlere en fazlasının verileceğini aktardı. Başbakan Yıldırım’ın konuya dair açıklamaları şu şekilde,

”Endişeniz olmasın. Türkiye’nin yarını bugününden daha güzel olacak. Ülkemizin geleceği aydınlık istikbali, önü açıktır. Dünyanın parmakla gösterdiği ülkeler arasına ülkemizi dahil etmektir. Bunun için gece gündüz çalışıyoruz. Ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırmak için gayret gösteriyoruz. Gerek üretimde gerek istihdamda milletimizin hak ettiği gelişmelerin sağlanması için büyük gayret sarf ediyoruz. 

Elimizdeki imkanlar geliştikçe öğretmenlerimize de bu imkanların en fazlasını veririz, vermeye de kararlıyız. Ülkemizde istikrarın, güvenin muhafaza edilmesi esastır. Türkiye son 50 yılda güçlü iktidarlar döneminde büyümeyi sürdürmüş, zayıf ihtidarlar döneminde tüm kazançlarını elden çıkarmıştır. 2000 ve daha sonrası Türkiye’nin kazandığı yıllar olmuştur.”

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. tabi canım öğretmenlere verin ama bizi de unutmayın sayın hükümet, aldığımız ücret tapu kafamızda saç ağzımızda diş kalmadı ama maaş 3000 bile değil