Gündem

Başbakan Yıldırım: O Gece Bir Dik Duran Daha Vardı !

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, “Osmaniye’de vatan sevdası vardır. Osmaniye memleket aşığıdır. Osmaniyeli inançlı, imanlı, ülkü sahibidir. Türk siyaset hayatında varlığı, beyefendiliği, samimiyetiyle hemşehriniz Devlet Bahçeli var ki onunla ne kadar gurur duyarsanız yeridir.” dedi.

Anayasa değişikliği halk oylamasına ilişkin partisince Devlet Bahçeli Bulvarı’nda düzenlenen mitingde halka hitap eden Yıldırım, bin yıllık kardeşliğin teminatı olan Osmaniye’nin Şanlıurfa, Adıyaman, Erzurum, Kilis, Kahramanmaraş, Bingöl ve Diyarbakır’dan gelenlerle kardeş, akraba olduğunu, birlikte Türkiye olduğunu vurguladı.

Yıldırım, “Osmaniye’de vatan sevdası vardır. Osmaniye memleket aşığıdır. Osmaniyeli inançlı, imanlı, ülkü sahibidir. Türk siyaset hayatında varlığı, beyefendiliği, samimiyetiyle hemşehriniz Devlet Bahçeli var ki onunla ne kadar gurur duyarsanız yeridir.” diye konuştu.

“O gece bir dik duran daha vardı”

15 Temmuz akşamında teröristlerin, FETÖ’cülerin, Türkiye’yi işgal etmek için saldırdıklarında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın milletin içine geldiğini hatırlatan Yıldırım, şunları kaydetti:

“Biz aynı zamanda o gece İstanbul’dan Ankara’ya giderken bu darbeyi bastırmak için gereken çalışmaları yaptık, Ankara’da halkımızla kucaklaştık. O gece bir dik duran daha vardı, o da Devlet Bahçeli idi. İlk günden itibaren bizi arayarak desteğini iletti, darbecilere darbe vurmamıza katkı sağladı. O gece hakkını yemeyelim, Kılıçdaroğlu da bizi aradı. 15 Temmuz gecesi bunun bir darbe olduğunu ve yanımızda olduğunu söyledi ama sonra ne olduysa çark etti. Şimdi kalkmış ’15 Temmuz kontrollü bir darbedir.’ diyor. Ne demek istiyorsun Kılıçdaroğlu? 249 şehidimiz, 2 bin gazimiz var. Sen nasıl onlara saygısızlık yaparsın? FETÖ alçaklarını korumak, kollamak sana mı düştü?”

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, “Tek adam görmek istiyorsa Kılıçdaroğlu aynaya baksın. Yedi seçim geçirmiş, sekizincide diyor ki, ‘hayır da çıkmasa yine ben yerimdeyim, bu seçim değil’ diyor. Bu kadar da pişkinlik olmaz.” dedi.

Anayasa değişikliği halk oylamasına ilişkin partisince Devlet Bahçeli Bulvarı’nda düzenlenen mitingde halka hitap eden Yıldırım, 14 yıldır bu Türkiye’yi yöneten AK Parti iktidarının bir sistem değişikliğini her fırsatta söylediğini, 15 Temmuz sonrasında AK Parti’nin MHP ile bir araya gelerek istişare yaptıklarını, Türkiye için böyle bir değişikliğin memleket, beka meselesi olduğuna karar verdiklerini, her maddeyi, her konuyu ince ince görüştüklerini, ayrıntılarıyla konuştuklarını, Türkiye için en uygun yönetim sistemini planladıklarını söyledi.

Hazırlanan yeni yönetim sistemin halk oylamasıyla millete sunulacağını aktaran Yıldırım, “Bundan sonra devlet ile millet arasına hiç kimse giremeyecek. Vesayetçiler, darbeciler, kumpasçılara artık ekmek yok. Devlet, milletin devleti olacak, devlet ayrı millet ayrı değil. Devlet milletini ayrı görmeyecek, devlete milletine düşman gibi bakmayacak, devlet milletine tehdit olmayacak, devlet ve millet arasında güvensizlik olmaz.” diye konuştu.

Kamupersoneli.net – AA