Gündem

Başbakan Yıldırım: Rütbeye Göre Adalet Olmaz

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Yıldırım, anayasa değişikliği halk oylamasına ilişkin partisince Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen mitingde halka hitap etti. Yıldırım, 16 Nisan’da yapılacak halk oylamasına 19 gün kaldığına işaret ederek, “Şimdi ‘hayır’ türküsünü söyleyenler, baktı ki millet bunlara aldırış etmiyor, ‘evet’ demeye karar vermiş, telaşlandılar. Ne diyeceklerini, ne yapacaklarını şaşırdılar.” dedi.

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM’IN AÇIKLAMALARI

Başbakan Yıldırım, kuvvetler ayrılığının en net şekilde ortaya konduğunu vurgulayarak, “Yani, Meclis işini yapacak, hükümet işini yapacak, yargı da işini yapacak. Yargı, hem bağımsız oluyor hem de tarafsız oluyor.” dedi. Yargıda birliğin sağlanacağının altını çizen Yıldırım, asker için ayrı, sivil vatandaş için ayrı yargının olmadığını söyledi. 

Yıldırım, şu ifadeleri kullandı;

“Yargı, adalet herkes içindir, rütbeye göre adalet olmaz. Artık bu değişiklikle Meclis, daha güçlü hale geliyor. Meclis yasaları yapıyor, milletvekilleri yasaları yapacak ve cumhurbaşkanının kuracağı hükümet icraat yapacak, proje yapacak, vatandaşa verdiği sözleri bir bir yerine getirecek. Sizin vekilleriniz, hükümeti denetleyecek. Milletvekilleri, artık cumhurbaşkanı yardımcılarına ve bakanlara istedikleri soruyu soracak, yöreleriyle ilgili problemlerini aktarabilecek ve 15 gün içinde de bunun cevabını verecek. 

Kılıçdaroğlu, bunu da çarpıtıyor. Diyor ki ‘Milletvekilleri soru soramayacak.’ Bu kadar olmaz. Erzurumlu pehlivan eğer duysa bunu pataklar. Bundan böyle, teklifleri milletvekili verecek. Daha hesap verir bir yönetim için cumhurbaşkanı yardımcıları, her türlü yaptıkları işten dolayı sorumlu olacak ve hesap verecek. Yeni sistemde cumhurbaşkanı hem yetkili hem sorumlu oluyor. Şu anda yetkili, sorumlu değil. İşte yeni anayasanın özelliği, millete hesap vermeyi getiriyor. Oyu veren, hesabı da sorar.”

Kamupersoneli.net – ANKARA