Gündem

Başbakanlık Müsteşarı Oktay Açıkladı: Devlet Hizmetlerinin Tamamı e-Devletten

Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay e-Devlet çalışmaları hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu Fuat Oktay açıklamalarında e-Devlet çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu ve tüm devlet hizmetlerinin e-Devlet üzerinden olacağını belirtti.

Başbakanlık Müsteşarı Oktay açıklamalarında devletin vatandaşa verdiği hizmetleri yüzde 86 oranında e-Devlet’e entegre ettiklerini bu oranın devletin, devlete verdiği hizmette yüzde 72. Devletin iş dünyasına verdiği hizmette ise yüzde 82’yi tamamlamış olacağını vurguladı.

YÜZDE 100’Ü TAMAMLANACAK

Konu ile ilgili olarak Fuat Oktay açıklamalarının devamında yıl sonuna kadar yüzde 100’ünü tamamlamış olacaklarını, bundan sonra vatandaşların yeni sistemle “hiçbir kamu kurumuna gitmeden, belge getirmeden, gece çayını içerken işlemlerini yapabileceğini ifade etti.

“YEPYENİ BİR DEVLET”

Tek kapı uygulamasında da sona gelindiğini ifade eden Müsteşar Oktay şu açıklamayı yaptı:

“O da ‘tek kapı’ diye ifade ettiğimiz, daha güzel bir isim vereceğimiz bir uygulama. Vatandaşın 50 kurumda işi olabilir, 50 kuruma gitmesine gerek yok. Gelsin tek bir kapıdan girsin. Hangi kurum nerede aramadan, hiçbir belge getirmeden, fotoğraf dahil elini kolunu sallayarak tek noktadan hizmetlerin tamamını alsın. Böyle bir çalışmamız da var. Bu çalışmada son aşamaya gelindi. Bu tamamlandığında bürokrasinin azaltılması, şeffaflık, takip edilebilirlik dediğimiz alanda çok ciddi bir aşamayı geride bırakacağız. Vatandaşın, hangi konuda, hangi bilgiye ihtiyacı varsa tek tuşla hizmet alabileceği bir sistemi getirmeye çalışıyoruz. Bürokrasinin azaltılması konusunda Türkiye çok ciddi bir eşiği aşmak üzere. Bütün kurumlarıyla hızlı, esnek karar alan ve hızlı uygulayabilen yepyeni bir devlet.” 

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA