Gündem

Başkanlık Hükümetinde Müsteşar Kadrolarının Kaldırılması Gündemde

Başbakan Binali Yıldırım’ın müsteşarı Fuat Oktay “son Başbakanlık Müsteşarı” olarak hatırlanacak.

Söz konusu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yemin etmesiyle beraber kurulacak olan ilk Başkanlık Hükümeti içerisinde Bakanlıkların nasıl bir yapılanma yaşayacağı detaylar üzerinde duruluyor.

Konuyla alakalı olarak Star’ın haberine göre; Devlet içerisindeki yapılanma, Bakanlar, daha sonra müsteşar, müsteşar yardımcılarının yanı sıra, genel müdürler, genel müdür yardımcıları ve daire başkanları şeklinde devam ederken yeni sistem ile beraber müsteşarlığın kaldırılarak sadece Bakan yardımcılarıyla yola devam edilebileceğine yönelik alternatifler üzerinde çalışılıyor.

Bu sistemin uygulanmasıyla beraber hükümet ile beraber glerek hükümetin görevi bittiğinde ayrılacak olan kadrolar arasında müsteşarların değil “Bakan yardımcıları” olacak ifade edildi.

Müsteşar kelimesinin Anayasa içerisinde 4 defa geçmesi sebebiyle yeni sistem ile beraber müsteşarlıkların tümünün kaldırılmış olsa bile Adalet Bakanlığı müsteşarlarının HSK’da olması zorunlu olacak.

Bunun yerine müsteşar kelimesinin çıkarılarak yerine Bakanlıktan başka bir görevin konulabilmesine yönelik olarak Anayasa Değişikliği yapılması gerekmekte.

Kamupersoneli.net I ANKARA