Gündem

Başkanlık Sistemi İçin Çalışmalar Başlıyor

 Akşam gazetesi’nin haberine göre AK Parti yeni anayasa ve başkanlık konusunda çalışmalara başlıyor. AK Parti MYK’da , yeni anayasa takvimi değerlendirilirken, Başbakan Binali Yıldırım’ın bu hafta içinde AK Parti’nin Anayasa Hazırlık Komisyonu üyeleriyle bir araya gelmesi bekleniyor. Ömer Çelik’in Avrupa Birliği Bakanı olması nedeniyle komisyon, yeni başkan ve üyelerle çalışmalarına devam edecek.


Takvim Konusundaki Hassasiyet Belirtilecek

AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Hayati Yazıcı’nın çalışmalarda önemli rol alacağı ve ön planda olması bekleniyor.  Başbakan Binali Yıldırım’ın başkanlık sistemi için yapacağı toplantıda, komisyon üyelerine beklentilerini dillendirerek, takvim konusundaki hassasiyeti nakledeceği bildiriliyor.

Cumhurbaşkanı’nın Başdanışmanları da Katkıda Bulunacak

Anayasa komisyonu çalışmaları, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı olan hukukçuların da destekleri ile gerçekleşecek. , Prof. Dr. Burhan Kuzu, Şeref Malkoç gibi tanınmış isimlerin ilgili çalışmalarda önemli rol oynayacağı düşünülüyor.  

Kamu haberlerinden, gündem haberlerinden, son dakika haberlerinden, gündemdeki gelişmelerden ve çok daha fazlasından haberdar olabilmek için kamu haberlerinin merkezi kamupersoneli.net’i takip etmeye devam edin.Kamupersoneli.net’in android uygulamasını indirerek tüm gelişmeler hakkında bildirim alabilirsiniz.

Kamupersoneli.net | Ankara