Gündem

Başkent Ankara'da AVM'ler Hakkında Karar: Bir Gün Kapalı Olacak

Ankara Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü tarafından bir karar alındı ve AVM’lerin bir gün kapalı olacağı ifade edildi. 

Ankara’da AVM’ler bayramın birinci günü tamamen kapalı olacak. Ankara Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü tarafından 6585 Sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanunun 13’üncü maddesi kapsamında bir kara alındı.

BAYRAMIN BİRİNCİ GÜNÜ AVM’LER KAPALI OLACAK

Söz konusu kararda “İlimiz sınırlarında bulunan bütün alışveriş merkezleri sabah 10.00 ve akşam 22.00 saatleri arasında faaliyet gösterecektir. Alışveriş merkezleri Ramazan ve Kurban Bayramı’nın 1’inci günü ile her yıl 1 Ocak gününde kapalı olacaktır. Açılış ve kapanış saatleri konusunda gerekli denetimler Ticaret İl Müdürlüğü ve ilçe kaymakamlıkları tarafından yapılacaktır. Belirlenen çalışma saatlerine uymayan alışveriş merkezleri hakkında 6585 sayılı kanunun hükümleri çerçevesinde idari para cezası uygulanacaktır.” ifadelerine yer verildi.

Söz konusu kanunun 13. maddesinde saat düzenlemesine de yer verildi. Bu konu hakkında mesleğe mevsime ve turizme özgü şartlar ve benzeri hususlar gözetilerek perakende işletmelerin bir kısmının veya tamamının çalışma saatleri, meslek kuruluşlarının müşterek teklifi üzerine yetkili idarenin görüşü alınmak suretiyle vali tarafından belirleneceği ifade edildi.

Bunun yanı sıra söz konusu maddede Esnaf ve sanatkâr işletmelerinin çalışma saatlerinin belirlenmesinde, meslek kuruluşunca ilgili esnaf ve sanatkar odasının görüşünün alınacağına üst meslek kuruluşlarının müşterek teklifi üzerine, faaliyet kollarına göre perakende işletmelerin çalışma saatlerinin bölge veya ülke düzeyinde belirlenmesine bakanlığın yetkili olduğu vurgulandı.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. sayın vali ankara valiliğini ilköğretim okulu sanıyor galiba valilik avm sahiplerinin oyuncağımıki alınan kararı 2 . kez iptal etti