Gündem

Başkent'de Otobüsler ve Metrolar Ne Zamana Kadar Ücretsiz ?

Ankara’da EGO Genel Müdürlüğünden yayımlanan açıklamada EGO otobüslerinin ve metroların ücretsiz olduğu duyuruldu. Peki otobüs ve metrolar ne zamana kadar ücretsiz ? Tüm detaylar ve çok daha fazlası haberimizde…  

15 Temmuz 2016 akşamında Türk Silahlı Kuvetteleri içerisinde olan bir grup FETÖ mensubu asker kalkışma gerçekleştirdiler. 

Kalkışma darbe girişimi olarak nitelendirildi. Bu darbe girişimi ilk olarak TRT’nin kapatılması ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın esir alınması ile başladı. TRT’den korsan bir darbe ilanı yayımlandı. İlanda yönetimi askeriyenin ele geçirdiği belirtildi. Bunun üzerine Başbakan ve Cumhurbaşkanı halkı meydanlara milli iradeye sahip çıkmaya çağırdı. Bu bağlamda halkın meydanlara rahat gidebilmesi açısından tüm kaynaklar kullanıldı.

Camilerden Meydanlara Gelin Çağrısı 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın meydanlara gelin çağrısından sonra Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’de camilere talimat verdi ve 15 Temmuz gecesinden 16 Temmuz akşamına kadar camilerden ezan ve sala okundu. Okunan Sala’nın ardından Cumhurbaşkanı’nın meydana gelin çağrısı tekrarlandı. 

Otobüs ve Metrolar Ücretsiz

Ankara’da meydana gelin çağrısından sonra EGO Genel Müdürlüğünden alınan kararlarda metro ve otobüslerin ücretsiz olacağı belirtildi. 

EGO Tarafından Yayımlanan Açıklama Şöyle;

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Sayın Melih GÖKÇEK’in talimatı ile EGO Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren otobüs ve metrolar, 3 gün boyunca ücretsiz hizmet verecektir.

Kamupersoneli.net / ANKARA