Gündem

Başsavcı Açıkladı ! Batman'da 600 Kişinin ByLock Kullandığı Tespit Edildi

Batman Cumhuriyet Başsavcısı Şenol Taşkale, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından hainlerin tespiti ve yakalanması için güçlü ve kararlı çalışmalar başlatıldığını belirtti. Konu ile ilgili olarak Başsavcı Taşkale açıklamasında “Batman’da şu ana kadar örgütün şifreli haberleşme programı ByLock’u kullandığını tespit ettiğimiz 600 kişi var. Bunların ByLock üzerinden kullandıkları mesajların deşifre edilme çalışması sürüyor.” ifadelerine yer verdi.

Batman Cumhuriyet Başsavcısı Şenol Taşkale  yaptığı açıklamalarında 15 Temmuz 2016’da asker üniformasına gizlenmiş hain teröristlerin darbe girişimiyle karşı karşıya kaldıklarını ancak bu girişimin başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın dik duruşu ve milletin inançlı duruşuyla bertaraf edildiğini dile getirdi. 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin şu açıklamalarda bulundu;

“Darbe girişiminin bertaraf edilmesinin ardından hainlerin tespiti ve yakalanması için güçlü ve kararlı bir şekilde çalışmalar başlatıldı.”

“600 KİŞİ TESPİT EDİLDİ, 200’Ü TUTUKLANDI”

“Bu, demek değildir ki mücadele son buldu aksine daha güçlü bir şekilde bu teröristlerle mücadeleye devam ediyoruz. Batman’da şu ana kadar örgütün şifreli haberleşme programı ByLock’u kullandığını tespit ettiğimiz 600 kişi var. Bunların ByLock üzerinden kullandıkları mesajların deşifre edilme çalışması sürüyor. Bunlardan 200’ü aşkın kişi tutuklandı. ByLock kullandığını tespit ettiğimiz kişilere yönelik soruşturma devam ediyor.”

Kamupersoneli.net – ANKARA