Gündem

Başsavcı Doğan'dan FETÖ Soruşturması Hakkında Açıklama

 Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında 451 kişinin gözaltına alındığını, bunlardan 78’inin tutuklandığını bildirdi.

Doğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz’da Türkiye Cumhuriyeti’nin seçilmiş hükümeti ve Cumhurbaşkanı’na karşı darbe girişiminde bulunan FETÖ ile ilgili soruşturmaların devam ettiğini belirtti.

FETÖ’nün yönetici sınıfı ve finans kaynağı olduğu düşünülen şüphelilerle ilgili başlatılan soruşturmalarda, 38 kişi hakkında işlem yapıldığını anlatan Doğan, bu kişilerden 13’ünün tutuklandığını, 11 kişinin gözaltında olduğunu, firari durumdaki 10 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldığını, 4 kişinin de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını kaydetti.

Doğan, FETÖ’ye aidiyeti olduğu düşünülen vatandaş ve kamu kurumlarında görevli memurlardan, hakkında işlem yapılan kişi sayısının ise 235 olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

“Bu kişilerden 93 kamu görevlisi hakkında arama ve gözaltına alma işlemi uygulanmıştır. Bunlardan Burdur merkezde 30 kamu görevlisi tutuklanmış, firari olan 7 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmıştır, halen 18 kamu görevlisi Emniyet Müdürlüğünde gözaltındadır. Diğer kamu görevlileri adli kontrol şartıyla ya da delil durumuna göre Cumhuriyet Başsavcılığımızca serbest bırakılmıştır.”

Burdur’un ilçelerinde yapılan FETÖ soruşturmalarında, Bucak Cumhuriyet Başsavcılığınca işlem yapılan kişi sayısının 107 olduğunu ifade eden Doğan, bunlardan 15’inin tutuklandığını bildirdi.

Doğan, Gölhisar Cumhuriyet Başsavcılığınca işlem yapılan kişi sayısının 69 olduğunu ve bunlardan 10’unun tutuklandığını vurgulayarak, “Yeşilova Cumhuriyet Başsavcılığımızda işlem yapılan kişi sayısı 14’tür. Bunlardan 3’ü tutukludur. Tefenni Cumhuriyet Başsavcılığımızda işlem yapılan kişi sayısı 26’dır. Bunlardan 7’si tutukludur. Burdur’da hakkında FETÖ soruşturması yapılan kişi sayısı 451, tutuklanan kişi sayısı ise 78’dir. Bunlardan 26’sı gözaltındadır. Cezaevimizde diğer il ve ilçelerden gelen toplam tutuklu sayısı ise 120 civarındadır.” dedi.

– “Masum insanların lekelenmemesi için büyük bir itina gösteriyoruz”

Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ kapsamında yapılan soruşturmaların toplanan yeni deliller ve ihbarlarla genişleyerek devam edeceğini aktaran Doğan, örgüt ile bağlantısı olmayan hiç kimsenin soruşturma kapsamına alınmaması ve masum insanların lekelenmemesi hususunda büyük bir itina gösterildiğini kaydetti.

Doğan, bu yapıyla ilgili bilgi sahibi olanların Cumhuriyet Başsavcılığına başvurmalarının beklendiğini ifade ederek, “Bu örgüte mensup kişilerin kendiliğinden gelerek Cumhuriyet Başsavcılığımızın araştırma kapsamında olmayan hususlar ya da kişilerle ilgili itiraf niteliğinde bilgiler vermesi halinde hakkında yasal olarak zorunlu cezasızlık sebebi bulunmaktadır.” diye konuştu.

kamupersoneli.net | AA