Gündem

Batman Valisi Deniz : " Amaçları Türk-Kürt Savaşı Çıkartmak"

 Batman Valisi Ahmet Deniz, “30 yıldır oynanan oyunda amaç, Türk-Kürt savaşı çıkartmaktır. 15 Temmuz’daki amaçları da buydu. Bizim kimseyle bir sorunumuz yok ama terör örgütü ile ilintili olanlar varsa o ayrı bir durum. Gereği neyse yapılacaktır.” dedi.


Vali Deniz, Valilikte düzenlenen, mahalle muhtarlarıyla bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz’daki darbe girişimi ile Türkiye üzerinde oynanan oyunların net bir şekilde ortaya çıktığını söyledi. 

15 Temmuz ve sonrasında bölücü terör örgütü tarafından yapılan saldırıların Türkiye’yi, Irak ve Suriyelileştirmek için yapılan planların tezahürü olduğunu belirten Deniz, şöyle devam etti:

“Onların derdi bu coğrafyada Türkiye’nin kalkınması ve büyümesini engellemek. Bu millet, bin yıldır kardeşçe, sevgiyle, hoşgörüyle, Mevlana’nın, Hacı Bektaş-ı Veli’nin, Yunus Emre’nin sevgi tohumlarının atıldığı, yeşertildiği bir coğrafyada birlik ve beraberliğini bozmadan yaşamıştır. Medeniyetimizde insanlık, merhamet ve kardeşlik var. 30 yıldır oynanan oyunda amaç, Türk-Kürt savaşı çıkartmaktır. 15 Temmuz’daki amaçları da buydu. Bizi birbirimizden ayıramazlar. Türk’ü Kürt’ü ayırma şansları yok, her şeyimiz bir. Bizim kimseyle bir sorunumuz yok ama terör örgütü ile ilintili olanlar varsa o ayrı bir durum. Gereği neyse yapılacaktır.”

Deniz, Türkiye’nin daha güzel yerlere gideceğini ancak bu konuda herkese çok önemli görevler düştüğünü vurguladı.

 – Belediyelere yapılan görevlendirme 

Deniz, İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname kapsamında belediyelere yapılan görevlendirmelere ilişkin, devletin bölge belediyelerine pozitif ayrımcılık yaptığını ancak bunun istismar edildiğini ifade ederek “Batıdaki bir şehre gelen bütçe 1 lira ise Batman’a gelen bütçe 1,5 liradır. Devlet bu pozitif ayrıcalığı hizmet edilsin diye yapıyor ama bu paralar farklı şekilde kullanılırsa durum değişir. Devlet buna ‘Dur’ demek zorundadır.” dedi.

Batman Belediyesi temizlik işçilerinin aksattığı temizlik işini yapan Karayolları 97. Şubesi ile İl Özel İdaresi çalışanlarının bir grubun taşlı saldırısına uğraması hakkında Deniz, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Bayram gününde belediyenin temizlik işçilerine çalışmamaları yönünde talimat verildi. Şu anda en önemli gündemimiz, hizmetin en güzelini hak eden vatandaşımıza hizmetin en iyisini sunmaktır. Bayram günü görevi olmadığı halde sokakta bırakılan çöpleri toplamaları için görevlendirdiğim insanlara birileri gelip taş atıyor, yıldırmaya çalışıyor. Siyasi görüşünüz ne olursa olsun muhtarların birinci görevi, cesaretle onlara sahip çıkmak ve en acil şekilde güvenlik güçlerine haber vermektir. Kanun ve hukukun uygulanmasından benim kadar sizler de sorumlusunuz. Terörle ilintili olan kim olursa olsun gereği yapılacaktır.” 

– “Okul öncesi eğitimin masrafını Valilik karşılayacak” 

Deniz, Batman’ın okul öncesi eğitimde son sıralarda olduğuna işaret ederek Batman’ın kaderini değiştirmek için herkese görev düştüğünü aktardı.

“Okul öncesi eğitimin bütün masraflarını Valilik olarak biz karşılayacağız.” diyen Deniz, çocukların ülkenin ve geleceğin teminatı olduğunu kaydetti.

Deniz, konuşmaların ardından muhtarların sorunlarını dinledi.

AA
KAMUPERSONELİ.NET