Gündem

Bayram Namazı Sonrası 4 Bin Kişi Kahvaltıda Buluşacak

 Fatih Belediyesi, geleneksel hale getirdiği bayram namazı sonrası kahvaltı, çorba ve simit ikramına bu bayram da devam edecek.


Fatih Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Fatih Camisi avlusunda yarın 4 bin kişilik kahvaltı sofrası kurulacak. 

Ayrıca ilçenin 5 büyük camisi olan Sultanahmet, Süleymaniye, Yavuz Selim ve Sümbülefendi camilerinde bayram namazı sonrası 10 bin 500 kişiye çorba ikramı yapılacak.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, hemşehrilerinin Ramazan Bayramı’nı tebrik etti. Belediyeleri tarafından 10 yıldır bayram namazından sonra kahvaltı ikramında bulunduklarını aktaran Demir, “Bayram namazından sonra taze simit, kaşar, çay, poğaça ikram ediyoruz. İnsanlar sabah bayram namazından çıkınca orada kahvaltılarını yapıyorlar kahvaltıdan sonra da bayramlaşıyorlar. Biz küçükken bayramlarda namazdan gelinir kahvaltı yapılır kahvaltıdan sonra aile fertleri bayramlaşır, hediyeleşilir, çocuklara harçlık verilir, akraba tanıdıklar ziyaret edilirdi. Anadolu’daki bu gelenek İstanbul’da nasıl yapılır diye düşündük ve bu etkinliği her sene sürdürmeye devam edeceğiz.” dedi.

AA
Kamupersoneli.net