Gündem

Bayramda Bilet Bulamadım Sorunu Ortadan Kalktı

 Tüm Otobüsçüler Federasyonu Genel Sekreteri Nusret Ertürk, 9 günlük Ramazan Bayramı süresince yolcuların bilet konusunda mağdur olmayacağını belirterek, “Otobüs firmaları ek sefer yapacak, yoğunluğu ortadan kaldıracak.” dedi. Yolcu taşımacılığı sektörü olarak bayram öncesi en yoğun günleri yaşadıklarını söyledi.


Bütün sefer, hat ve güzergah planlamalarının önceden hazırlandığını, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının da yoğunluk yaşanmaması için önceden tedbir aldığını hatırlatan Ertürk, “Ek sefer yapılabilecek B2 ve D2 yetki belgeli işletmelerin araçlarını da kullanabileceğiz. Bakanlık bunu 20 gün önceden ilan ettiği için şimdi bütün işletmeler tedbirlerini alacak. 9 günlük bayram süresince yolcularımız bilet konusunda mağdur olmayacak. Otobüs firmaları ek sefer yapacak, yoğunluğu ortadan kaldıracak.” diye konuştu.

– “İrtibatı koparmasınlar”

Son güne kalan vatandaşların da herhangi bir mağduriyet yaşamayacağını aktaran Ertürk, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Mevcut seferlerimize ilaveten ek sefer düzenliyoruz ama bu ek seferler talep doğrultusunda düzenleniyor. Onun için vatandaşlarımız geldikleri anda hemen bilet bulma şansları olmayabilir ama talebin yoğunlaşması durumunda gidecekleri yere belki 1-2 saat sonra otobüs bulabilirler. Mutlaka kurumsal işletmelere gelip, müracaat ettiklerinde satış görevlileri ilave sefer açılıp açılmayacağıyla ilgili bilgi verirler. İrtibatı kopartmasınlar, işletmeleri dolaşsınlar, bir işletme olmazsa diğerinde olabilir. Onun için biz bu yoğunluğu karşılayabilecek tüm hazırlıklarımızı sektör olarak yaptık, şu anda bekliyoruz.” 

– Otobüs biletlerini kurumsal işletmelerden alın

Bayram öncesi otobüs biletlerine yoğun talep olduğunu anlatan Ertürk, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Tatilin de 9 güne çıkartılmış olması olumlu. Şu anda ‘bilet taleplerini karşılayamıyoruz.’ gibi bir durum söz konusu değil ama biz özellikle vatandaşlarımıza son güne bırakmamalarını tavsiye ediyoruz. Vatandaşlarımız erkenden biletlerini alsınlar, tüm seferler şu anda müsait ama bazı hatlarda ilave seferlerle bu yoğunluğu ortadan kaldırırız. Zaten bayramlarda seferler hep tek yönlü oluyor. Batıdan doğuya seferler olacak. Bayram dönüşünde de tam tersi şekilde bir yoğunluk bekliyoruz.”

Ertürk, otobüs biletlerinin yolcu terminali ve kurumsal işletmelerden alınması gerektiğini vurgulayarak, terminal dışından hareket eden kaçak ve korsan işletmelerle seyahat etmenin yol ve can emniyeti açısından risk taşıyabileceğini dile getirdi. 

İnsanların mağduriyet yaşayabildiğini, gece geç saatte otobüslerinin geldiğini, kendisine muhatap bulamadığını anlatan Ertürk, “Vatandaşlarımız bilet alırken, ‘Efendim siz o gün gelin, otobüsümüz otogarın dışından veya şu mahalden kalkacak.’ diyen görevlilere kesinlikle itibar etmesin, onlardan bilet almasın. Mutlaka kurumsal işletmelerden biletlerini alsınlar. Bizler toplu ulaşımı tavsiye ediyoruz.” şeklinde konuştu. 

– Bilet fiyatlarında artış yok

Otobüs bilet fiyatlarında herhangi bir artış olmadığını, geçen yılki fiyatların aynen devam ettiğini bildiren Ertürk, “yüzer-gezer” bir fiyat politikası gütmediklerini, fırsatçılık yapmadıklarını ve vatandaşların Bakanlık tarafından onaylanan liste fiyatlarından biletlerini alabileceğini dile getirdi.

Bayramda otogarlarda yoğunluk yaşandığını, vatandaşın otobüsünü bulmakta zorlandığını, bunun da gecikmelere neden olduğunu anlatan Ertürk, vatandaşlara hareket saatinden en az 1 saat önce yolcu terminallerinde hazır bulunmalarını önerdi.

– “Talep daha çok tatil bölgelerine”

Bayram tatilini değerlendirmek isteyen vatandaşlar, Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminalinde de yoğunluğu artırdı.

Nilüfer Turizm Bursa Bölge Müdürü Cengiz Eryiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayram öncesi yapacakları seferlerdeki biletlerin önemli bölümünü sattıklarını ifade etti.

Gelen talebe bakıldığında kalan kısmının da bu hafta içinde tamamen satılacağını aktaran Eryiğit, “Daha çok yazlık bölgelere yoğunluk var. Memleketlerine giden sayısı da fazla. Ancak şu an talep daha çok tatil bölgelerine yönelik.” diye konuştu.

Pamukkale Turizm Bursa Bölge Müdürü Hamit Ocak ise otobüs seferlerinde, bayram öncesi yoğunluğun 1, 2 ve 3 Temmuz’da olacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Otobüslerimizdeki doluluk yüzde 80’e ulaştı. Bu yüzden ek sefer düzenliyoruz. Şu an 22 araçlık bir ek sefer planımız var. Değerlendirip planlamayı ona göre yapıyoruz. Yolcular her bayram aynı durumla karşılaştığı için bu anlamda yoğunluğun farkında. Yolculara bir an önce biletlerini almalarını, son güne bırakmamalarını tavsiye ediyoruz.”

Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali (BURULAŞ) İşletme Müdürü Erol Keyfoğlu da bayram yoğunluğu yaşanması durumunda seyahat firmalarının ek sefer koyarak ihtiyacı karşılayacaklarını belirtti. 

Oluşabilecek her türlü yoğunluk için Bursa Terminalinin giriş-çıkış düzenlemesinin ve yolcu bekleme alanların yeterli kapasitede olduğunu anlatan Keyfoğlu, “Misafirlerimize sorunsuz bir transfer hizmeti verileceğinden kimsenin şüphesi olmasın.” dedi.

AA | Kamupersoneli.net