Gündem

Bayramda Görev Yapacak Sağlık Personeli Sayısı Belli Oldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Kurban Bayramı’nda verilecek sağlık hizmetlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Koca açıklamarında Kurban Bayramında görev yapacak personel sayısını da ifade etti.

GÖREV YAPACAK PERSONEL SAYISI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca söz konusu açıklamalarında Kurban Bayramında 22 bin hekim, 78 bin hemşire, 30 bine yakın da diğer sağlık çalışanlarından olmak üzere 130 bin personelin görev yapacağını ifade etti.

Bunun yanı sıra açıklamalarında sağlık hizmetlerinin 7 gün 24 saat esasına göre yürütülen kesintisiz hizmetler olduğunu ifade eden Bakan Koca Kurban Bayramı’nda da sağlık hizmet sunumunda en ufak bir aksama olmaması adına tüm hazırlık ve planlamaları yaptıklarını belirtti.

BAKAN KOCA’NIN AÇIKLAMALARI

Kurban Bayramı süresi boyunca acil hizmetler kapsamında tedbirleri aldıklarını ifade eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Bayram tatili boyunca Türkiye genelinde 112 komuta merkezlerimiz ve 2 bin 801 acil istasyonumuz hizmet verecek. Ayrıca 5 bin 500’den fazla ambulansımız ve 35 bine yakın acil hizmetler personelimiz görev yapacak. Toplamda ise 130 bin kişi, bunun 22 bini hekim olmak üzere, bayram süresince hizmet verir olacak. Organ nakli, kalp damar cerrahisi ve yanık gibi özellikli acil müdahale edilmesi gereken birimlerimiz de bayramda aktif devrede olacak. Vatandaşlarımızın bayramı sağlıkla geçirmesini temenni ediyorum”