Gündem

Bazı Yiyecek ve İçecekler İçin Uyarı Yapıldı: Sakın Tüketmeyin

TEİS Başkanı Saydan konu hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Saydan açıklamalarında içeriğinde ilaç etken maddesi belirlenen takviye ürünlerin ölümcül tehlikeleri bulunduğuna dikkati çekti.

Nurten Saydan açıklamalarında “Vatandaşın yediği çikolatalarda, içtiği kahvelerde, aldığı gıda takviyelerinde ilaç etken maddelerinin bulunabiliyor olmasıyla halk sağlığı ciddi bir tehdit altındadır. Bu durum neden engellenemiyor?” ifadelerine yer verdi.

KİŞİLERİN HAYATINI KAYBETMESİNE NEDEN OLUYOR

Açıklamalarında Bu tür ürünlerin internet ortamından kontrolsüzce satın alınabileneceğini belirten Saydan Sildenafil ve sibutramin gibi maddelerin ilaç olduğu rastgele satılmadığını ifade etti. Saydan “Eczacılar olarak, bitkisel ürün adı altında toplanan gıda takviyelerinin kontrolsüzce her ortamda satılmasını, hayret ve üzüntüyle takip ediyoruz.” dedi.

Nurten Saydan açıklamalarında halkın sağlığını bozan, kişilerin hayatını kaybetmesine neden olan bu tür ürünlerin sadece eczanelerde ve eczacı kontrolünde satılması gerektiğini belirterek “Bir ürüne ilaç şekli verilmişse, dozu belirlenmiş veya ilaç etken maddesi katılmışsa izni ve kontrolünün Sağlık Bakanlığında, satışının ise eczanelerde olması gerekir.” ifadelerini kullandı