Gündem

BBP'den Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Açıklaması: İnat Etmeyin

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici gündemden düşmeyen Emeklilikte Yaşa Takılanlar hakkında bir açıklama yaptı. Mustafa Destici yaptığı açıklamalarında AK Parti’nin bu konuda inat etmemesi gerektiğini vurguladı.

Bilindiği gibi Büyük Birlik Partisi Türkiye Büyük Millet Meclisine Cumhur İttifakı ile girmişti. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin Büyükşehir Belediyesi Taşbaşı Kültür Merkezinde gerçekleştirdiği 8. Olağan İl Kongresine katılarak çeşitli değerlendirmelerde bulundu.

MUSTAFA DESTİCİ’NİN AÇIKLAMALARI

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici burada yaptığı açıklamalarında AK Parti’nin bu konuda inat etmemesi gerektiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Emeklilikte yaşa takılanlar sorunu var. Biz bunu niye savunuyoruz? Çünkü bunlar bir hak kaybı yaşıyorlar. Bunlar erken emeklilik istemiyorlar. Bunlar 1999’dan önce işe girenler. Bunlara işe girerken devlet demiş ki, erkekler 25 yıl, kadınlar 20 yıl çalışıp, şu kadar iş günü primini tamamlarsan emekli olacaksın. Ama aynı devlet, belli bir süre sonra bir kanun çıkarmış 2008’de demiş ki ‘hayır, ben sizinle olan sözleşmeyi tek taraflı iptal ediyorum ve siz emekliliği hak etseniz bile emekli olmak için yaşı bekleyeceksiniz’.

Ben de 3 sene bekledim emekli olmak için. Burada maaş alamıyorsunuz, sağlık sigortasından yararlanamıyorsunuz, bir işe girmeye kalksanız yaşınız 45-50 olmuş sizi kim işe alacak? Dolayısıyla bu mağduriyetin ortadan kaldırılması lazım. Hükümetin, iktidarın burada inat etmemesi lazım. Hükümetin bütçesi var, bunu bulur. Nasıl, isteyince oluyor.

İsteyince bulunur. Emeklilerimiz daha önce 2 bayram ikramiye alıyorlar mıydı? Almıyorlardı. Şimdi alıyorlar. Allah razı olsun devletimiz, hükümetimiz bunu verdi. Emekliler adına da çok güzel oldu. O kaynağı nasıl bulduysak bunların kaynağını da buluruz. Çünkü buradaki vatandaşlarımızın mağduriyeti var, hak kaybı var. Bu mağduriyetinin ve hak kaybının ortadan kaldırılması lazım.”

Bir Yorum

  1. Aynen tarif edilmiştir. Mevcut emekliler 13 milyon * 2 bin = 26 milyar. Bir hamlede bulundu. Şimdi neden bulunmasın?