Gündem

BBP Genel Başkanı Destici'den Şemdinli Tepkisi

  Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, terörle mücadelede görev alan güvenlik güçlerinin daha profesyonel olması gerektiğini belirterek, “Orada araziyi teröristlerden daha iyi bilen, daha donanımlı olan güvenlik güçlerimizin olması gerekiyor. Askerimiz bir avcı gibi teröristleri keklik, tavşan ve domuz gibi avlaması gerekiyor. O zaman o teröristler o bomba yüklü kamyonu karakol önüne bırakabilecekler mi göreceğiz?” dedi. 


Partisinin İzmir il başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Destici, 15 Temmuz’daki FETÖ’nün darbe girişiminin ardından parti genel merkezi olarak istişare toplantısı yaptıklarını, bu toplantılarının önemli konularından birinin terörle mücadele olduğunu aktararak, bugün Hakkari’de gerçekleşen terör saldırısında şehit olan güvenlik güçlerine Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.

Destici, Türkiye’nin 32 yıldır teröre karşı mücadele ettiğini ancak aradan geçen sürede bu mücadelenin hiçbir zaman topyekün olmadığını savunarak, “3 ay önce göreve başlamış biz sözleşmeli erin terörle mücadele bölgesinde bulunmaması gerekiyor. Orada araziyi teröristlerden daha iyi bilen, daha donanımlı olan güvenlik güçlerimizin olması gerekiyor. Askerimiz bir avcı gibi teröristleri keklik, tavşan ve domuz gibi avlaması gerekiyor. O zaman o teröristler o bomba yüklü kamyonu karakol önüne bırakabilecekler mi göreceğiz.” ifadesini kullandı. 

Destici, işaret ettikleri topyekün mücadelenin, örgütün finans kaynaklarını ile devlet içindeki uzantılarını da kapsadığını vurguladı. Destici, “Terörü destekleyen belediyelere kayyum atanmasını destekliyoruz. Ancak terörün en büyük destekçisi olan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine neden kayyum atanmıyor. Diyarbakır’ın yanında diğer destekçiler Van, Ağrı ve Mardin gibi belediyelerde de neden terör destekçileri görevden alınıp, yerlerine vatansever kişiler atanmıyor.” dedi. 

– “FETÖ kurumlardan temizlenip en ağır şekilde cezalandırılmalı”

15 Temmuz’daki FETÖ’nün darbe girişiminin ardından başlayan soruşturmalara da değinen Destici, şunları kaydetti:

“Fetullahçı Terör Örgütü denilen bu yapının devlet içindeki uzantılarının temizlenmesini destekliyor, en ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyoruz. Biz parti olarak FETÖ ile çok önceden beri mücadele ediyoruz. Ancak son zamanlarda aldığımız şikayetlere göre bu mücadelede biraz daha hassas olunmalı, kurunun yanınında yaşın da yanmamasına özen gösterilmeli. Haksız yere, asılsız ve imzasız ihbar mektuplarıyla, iftiralarla insanların cezalandırmasını istemiyoruz. Soruşturma süreci şeffaf ve demokratik bir şekilde yürütülmeli, kim neden gözaltına alındığını bilmeli.”

KAMUPERSONELİ.NET – AA