Gündem

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici:" Terörle Mücadele Kesintisiz Sürmeli"

 Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “PKK ve terör örgütlerine yapılan mücadelenin kesilmeden devam etmesi lazım. Sadece güvenlik boyutunda değil, finans desteğine karşıda kesintisiz ve gerçekten sonuç alıcı müdahaleler ve mücadelenin yapılması gerekir.” dedi.

Destici, Zonguldak’ta bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve hükümetin terör örgütü PKK’ya karşı topyekun bir mücadele içerisine girdiğini belirtti.

Terör ve PKK ile mücadelenin sadece güvenlik güçlerince ve güvenlik boyutuyla yapılacak bir mücadele olmadığını vurgulayan Destici, şöyle konuştu:

“Terörün tüm unsurlarına karşı topyekun ve doğru bir mücadele verirseniz, o zaman başarı sağlayabilirsiniz. Bizim projelerimize ve önerilerimize kimse ses vermedi. ‘Biz dün çözüm süreci yanlıştır, terörle ve teröristle pazarlık ve müzakere olmaz, mücadele olur’ demiştik. Gelinen nokta mücadele noktasıdır. Çünkü bunların arkasında emperyalist güçler var. Tarihimizde bugüne kadar sağda veya soldan hangi partinin grup toplantısında 50’ye yakın Avrupa ülkesinin temsilcisi giderek destek verdi. 28 Şubat yapıldığında aynı desteği niye vermediler Refah-Yol’a? Çünkü kendi kullandıklarına, kendi adamlarına ve kendi maşalarına destek veriyorlar. PKK onların maşası. HDP’de o maşanın bir ayağı. Onun için gittiler. Bölücülerin ağababaları Batı ve emperyalist güçler. Avrupa Birliği’nin önde gelen ülkeleri.”

“En son HDP’ye karşı yapılan operasyonlarda bunu çok açık ve net şekilde gördük. Biz uyardık. Bunlarla masaya oturulmaz.” ifadesini kullanan Destici, sözlerine şöyle devam etti:

“Çünkü bunların arkasında Batı var. Kendi kafalarına göre hareket etmiyorlar. Yarın bu masayı da devirirler. Bugün doğru mücadele veriliyor. Bugün ‘doğru’ diyoruz ve ‘yanında olduğumuzu’ söylüyoruz. PKK ve terör örgütlerine yapılan mücadelenin kesilmeden devam etmesi lazım. Sadece güvenlik boyutunda değil, finans desteğine karşıda kesintisiz ve gerçekten sonuç alıcı müdahaleler ve mücadelenin yapılması gerekir.”

– ABD’de Trump dönemi

Donald Trump’ın ABD’de seçimi kazanmasına ilişkin değerlendirmede bulunan Destici,  “Trump’ı parti olarak tebrik ediyoruz.  Amerika dünyanın süper gücü. Hiçbirimiz bunu inkar edemez. Başta Amerika kıtası olmak üzere, tüm dünya için bu seçim sonucunun hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

“Amerika seçimleri insanlık barışına ve kardeşliğine hizmet eder” diyen Mustafa Destici, şunları söyledi:

“Trump’ın ülkemizde ve İslam ülkesinde tepki çeken açıklamaları oldu. Ben şöyle değerlendirdim. Adam ne yapacağını açık açık söylüyor. Ortadoğu, İslam ülkeleriyle ilgili ‘şunu yapacağım’ diyor. Mültecileri kabul etmeyeceğini açıkça söylüyor. Öbürleri söylemeden yapıyor. Öbürleri dost ve müttefik gözüküyor. Amerika bizim müttefikimiz. PYD’ye silahları kim veriyor? Amerika veriyor. Amerika’yı başkanlar yönetmez, sistem yönetir. Sistemin ortaya çıkardığı kongre yönetir. Kim var kongrede, senato ve temsilciler meclisi üyeleri var. Burada ana temel nokta ne, çünkü senato üyeleri ve temsilciler meclis üyelerini Donal Trump yazmadı. Ya da demokratlarınkini Hillary Clinton yazmadı. Temsilciler meclisi, senato ve kongre üyeleri gittiler, halktan yetki alarak kendileri seçilip geldiler. Onun için de başkanın emrinde değiller. Amerika’nın emrindeler. Özgürce karar veriyorlar. Onun için başkanın her dediği oradan geçmiyor ve onaylanmıyor. “

Mustafa Destici, “Ama bizim Meclis’te öyle mi? Meclis’te 4 parti var. Bir tanesi PKK, onu saymıyoruz ve üç parti var. Partilerin liderleri yazıyor listeyi ve o seçiliyor. Onun için bu sistemin ve seçim kanunun demokratikleşmesi lazım. Barajın sıfır olması, milletvekillerinin ön seçimle seçilip gitmesi lazım. Ondan sonra o listeye girebilmesi lazım. Liderlerin iki dudağı arasından listelerin oluşmaması lazım.” diye konuştu.

Açıklamasının ardından Destici, parti üyeleriyle basına kapalı istişare toplantısı gerçekleştirdi.

KAMUPERSONELİ.NET  – AA